Spisak Srbije u očima sveta

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 19:40

Prenosimo vam neke od reakcija iz poznatijih medija širom Evrope, ali i dalje od toga

Selektor Srbije Mladen Krstajić objavio je spisak od 27 fudbalera koji će konkurisati za 23 mesta koja vode na Mundijal u Rusiji. Naravno, pošto je Svetsko prvenstvo blizu spiskovi svih reprezentacija su u žiži javnosti, a mi ćemo vam preneti deo izveštavanja evropskih, ali i svetskih medija.

Izabrane vesti

I probati da odgovorimo na pitanje - kako drugi vide naš spisak?

Pošto će Srbija igrati u grupi E zajedno sa Švajcarskom, Kostarikom i Brazilom, pošli smo od medija iz tih zemalja.

Švajcarski Blik piše da Srbija na spisku ima "dva Švajcarca" i da su to Miloš Veljković koji je rođen u Bazelu, te Aleksandar Prijović rođen u Sent Galenu. Pored toga, Švajcarci ističu da je Srbija tim koji ne sme da se potceni i da su na njemu neka velika imena poput Kolarova, Matića, Ljajića i Milinković Savića.

Brazilski Globoesport piše da je Srbija, rival njihovoj reprezentaciji na Mundijalu, spisak objavila "na benzinskoj pumpi" i da je selektor Mladen Krstajić odabrao neobično mesto za saopštavanje spiska, ali da je to sve zbog sponzora reprezentacije. Brazilcima je zanimljivo i to što je Luka Jović dobio šansu da se nađe na spisku. Brazilska televizija je imala i reportera sa mesta događaja iz Beograda. 

Priznajemo da je jako teško naći medije iz Kostarike, ali smo uspeli da lociramo dotični Crhoy.com. Kostarikancima je zapalo za oko da imamo "samo" tri napadača na spisku. Inače, gledajući neke od njihovih medija, predstojeći Mundijal baš i nema previše prostora.

Zato su ozbiljniji mediji u Evropi izvestili o Krstajićevih 27. Francuski L´Ekip je agencijski preneo spisak Orlova, dodao da se na njemu nalazi Uroš Spajić kao bivši igrač Tuluza, da su zvezde Matić, Milinković Savić i Kolarov, a da nema Dušana Baste i Ivana Obradovića.

Italijanska Gazeta delo Sport prenela je da se četiri "Italijana" nalaze na spisku Krstajića, aludirajući na Kolarova (Roma), Milenkovića (Fjorentina), Milinković Savića (Lacio) i Adema Ljajića (Torino).

Britanski Ivning Standard je u prvi plan stavio Luku Milivojevića i Aleksandra Mitrovića. Naravno, pored njih u centru pažnje su Matić, Tadić, Grujić, Ivanović i Kolarov.

Primetićemo da Španci nisu bili preterano zainteresovani za naš sastav, samo su neki lokalni mediji iz Valensije preneli da se Nemanja Maksimović nalazi na spisku Orlova.

Kod Portugalaca su u prvom planu Andrija Živković i Luka Jović. Njih je i Rekord stavio u naslov. Takođe, pominje se i Nemanja Matić, ali i Vladimir Stojković koji je bio golman Sporting.

Kod naših komšija, u Hrvatskoj, spisak je zanimljiv sa stanovišta vezne linije Orlova. Tako Germanijak ističe snažnu sredinu terena naše reprezentacije i ističe u prvi plan Matića i Sergeja.

Dodajmo i da Belgijanci ističu Spajića, ali i izostanak Obradovića. I Nemci nisu preterano izveštavali o Orlovima, ali naš spisak se može pronaći u posebnim delovima sportskih sajtova, kao što je recimo Kiker.

Kvota da Srbija osvaja Svetsko prvenstvo u MOZZART kladionici je 170,00!


tagovi

Mladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara