SPISAK ŠVEDSKE: Mršavo...

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.05.18. | 21:35

Ali kolektiv je njihova jača strana

Mundijal u Rusiji će biti prvo veliko takmičenje Švedske bez Zlatana Ibrahimovića posle 16 godina. Uspeli su da se kvalifikuju bez Ibre kroz baraž sa Italijom i to samo po sebi predstavlja uspeh. Dok je ranijih godina sva pažnja bila usmerena na Ibru, sada je u prvom planu kolektiv koji je Šveđane i odveo na Mundijal.

Dovoljno je pogledati konačan spisak od 23 imena koji je objavio selektor Jane Naderson. Malo je tu nekih zvučnih imena. Uglavnom su to igrači čije karijere su u silaznoj putanji poput Berga, Toivonena, Olsena, Grankvista, Ekdala, Larsona... Bivši talenti koji se nikada nisu razvili u igrače kao što se očekivalo.

Izabrane vesti

Izuzeci su Emil Forsberg iz Lajpciga i Niklas Lindelef koji u Mančester Junajtedu nije blistao ove sezone.

GOLMANI: Karl-Johan Jonson (Gengan), Kristofer Nordfeldt (Svonsi), Robin Olsen (Kopehagen).

ODBRANA: Ludvig Augustinson (Verder), Andreas Grankvist (bez kluba), Filip Helander (Bolonja), Pontus Janson (Lids), Emil Kraft (Bolonja), Mikael Lustig (Seltik), Viktor Lindelef (Mančester Junajted), Martin Olson (Svinsi).

VEZNI RED: Viktor Kleson (Krasnodar), Džimi Durmaz (Tuluz), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Lajpcig), Oskar Hiljemark (Đenova), Sebastijan Larson (Hal), Markus Roden (Krotone), Gustav Svenson (Sijetl).

NAPAD: Markus Berg (Al Ain), Džon Guideti (Selta), Isak Kise Telin (Beveren), Ola Toivonen (Tuluz).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentacija ŠvedskeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara