Spisak svetskih prvaka za dva paklena derbija: Španac i najteži rival Lea Mesija, bek Olimpijakosa, dvojica povratnika...

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 09:51

Lionel Skaloni saopštio imena 28 igrača na koje računa za okršaje sa Urugvajem i Brazilom

Predstojećeg vikenda čeka nas prava južnoamerička poslastica. U kvalifikacijama za Mundijal 2026, svetski šampioni Argentinci prvo igraju protiv Urugvaja na Bombonjeri (17. novembar), a potom i protiv najvećeg rivala Brazila na Marakani (22. novembar).

Za ove akcije Lionel Skaloni saopštio je spisak od 28 igrača na kojem ima nekih iznenađenja, ali i povratnika u nacionalni tim.

Izabrane vesti

Prvo što upada u oči jesu debitanti Pablo Mafeo (26) i Fransisko Ortega (26). Ovaj prvi igra desnog beka, rođen je u Kataloniji, školovao se u Espanjolu i kao veliki talenat prešao u Mančester Siti još kao tinejdžer. Kasnije je nosio dres Štutgarta i Đirone. Sada je u Maljorki, gde pruža dobre partije. Njegova majka je Argentinka, tako da je preko nje uspeo da dobije potrebne papire i dozvolu Fife za promenu federacije. Mafeo je igrao maltene za sve mlađe selekcije Furije, s tim da nije odigrao ni minut u A timu.

Lionel Mesi svojevremeno je za njega izjavio da mu je to bio najteži rival. Bilo je to u periodu dok je ovaj branio boje Đirone...

Fransisko Ortega je dve godine mlađi, levi bek Olimpijakosa. Igrao je za U20 i U23 selekciju Argentine. Ovo će mu biti jedinstvena šansa da se dokaže Skaloniju, pošto Markos Akunja nije 100 odsto spreman.

Na spisku nema povređenog Huana Fojta, kao ni mlađih snaga - Alehandra Garnaća i Tijaga Almade.

Pošto su konačno u potpunosti zdravi, ponovo su pozvani Anhel Di Marija i Paulo Dibala.

Evo kompletnog spiska Lionela Skalonija...

GOLMANI: Emilijano Martinez (Aston Villa), Franco Armani (River Plejt), Huan Muso (Atalanta), Valter Benitez (PSV)

ODBRANA: Gonsalo Montijel (Notingem Forest), Pablo Mafeo (Maljorka), Nahuel Molina (Atletiko Madrid), Herman Pecelja (Betis), Kristijan Romero (Totenhem), Lukas Martines Kvarta (Fjorentina), Nikolas Otamendi (Benfika), Markos Akunja (Sevilja), Fransisko Ortega (Olimpijakos), Nikolas Taljafiko (Lion)

VEZNI RED: Leandro Paredes (Roma), Gvido Rodriges (Betis), Enzo Fernandes (Čelsi), Rodrigo De Pol (Atletiko Madrid), Ezekijel Palasios (Bajer Leverkuzen), Đovani Lo Selso (Totenhem), Aleksis Makalister (Liverpul)

NAPADAČI: Paulo Dibala (Roma), Anhel Di Marija (Benfika), Lionel Mesi (Inter Majami), Hulijan Alvarez (Mančester Siti), Lautaro Martines (Inter), Nikolas Gonsales (Fjorentina), Lukas Okampos (Sevilja).


tagovi

Lionel SkaloniPablo MafeoLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara