Spisak za Crnogorce i Rumune: Ipak je tu Mijat Gaćinović

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.09.18. | 12:04

Plus, jedan debitant

Selektor Srbije Mladen Krstajić objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom u nastavku Lige nacija, a najvažnija informacije je da se u državni tim, ipak, vratio vezista Ajntrahta Mijat Gaćinović. Osim toga, pozvan je i jedan debitant - Branko Jovičić iz Crvene zvezde.

Da je u selekciji napravljen dubok rez i da je ogromno pitanje hoće li se vraćati na staro potvrđuje činjenica da opet na spisku nema najbojeg srpskog golmana Vladimira Stojkovića iz Partizana, kao ni Luke Milivojevića i Matije Nastasića, otpisanih još za prva dva kola novoformiranog UEFA takmičenja. Mada se kroz medije provlačilo da je Krstajić spreman da oprosti vezisti Kristal Palasa i štoperu Šalkea izlete u javnosti, to se nije dogodilo i oni nisu vraćeni na spisak.

Izabrane vesti

Mijat Gaćinović jeste, što će biti prvi put posle proširanog mundijalskog kadra da zlatni Orlić sa Novog Zelanda konkuriše za sastav. A premijerno je u njemu Branko Jovičić, pretpostavlja se da zakrpi jednu od pozicija zadnjeg veznog kad se već na računa na Milivojevića.
Jovičića dugo pratimo, razgovarali smo i sa njegovim trenerom Milojevicem, rekao nam je sve u superlativima o Branku. Zaslužio je da bude na spisku najboljih srpskih igrača“, smatra Mladen Krstajić.

Zadovoljan je selektor učinkom u dosadašnjem toku sezone obojce napadača koje ima na raspolaganju, ali je poručio da u njegovom sistemu mesta ima samo za jednog.
Tačno je da su Aleksandar Prijović i Aleksandar Mitrović trenutno u vrhunskoj formi, ali naš sistem igre podrazumeva samo jednog napadača. To ne znači da uoči ove dve utakmice ne razmišljamo i o drugoj opciji“, dopunio je Mladen Krstajić.

SPISAK REPREZENATCIJE SRBIJE

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Ueska);
Defanzivci: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda);
Vezisti: Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković Savić (Lacio), Nenad Krstičić (Crvena zvezda), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marselj);
Napadači: Aleksandar Mitrović (Fulam) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Utakmica trećeg kola Lige nacija Crna Gora – Srbija na programu je 11. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici do 20.45, dok je gostovanje na Nacionalnoj areni u Bukureštu zakazano za 14. oktobar u 15 časova.

TABELA GRUPE U C DIVIZIJE LIGE NACIJA:

 


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara