Pote (©Reuters)
Pote (©Reuters)

Sporting krenuo po treći vezani pehar Liga kupa, Braga bi da Lavovima pokvari žurku

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 14:49

Zeleno-beli na Alvaladeu favoriti protiv crveno-belih u četvrtfinalu takmičenja

Lisabonski Sporting, pobednik poslednja dva izdanja Liga kupa Portugalije, nastavlja danas da brani trofej dočekujući Bragu u sklopu četvrtfinala takmičenja. Lavovi su u aktuelnoj sezoni debitovali nerešenim rezultatom 3:3 na stadionu Brage u šampionatu, a sada dočekuju crveno-bele u sklopu borbe za mesto u završnici Liga kupa.

Za razliku od Primeire, tim Rubena Amorima je imao besprekoran učinak u grupnoj fazi takmičenja, osvojivši Grupu B sa tri pobede, a isti učinak imao je i sastav koji trenira Artur Žorž u D grupi.

Izabrane vesti

Braga je već dva puta osvojila pehar ovog nadmetanja, 2013. i 2020. godine, dok je Sporting u poslednjih pet izdanja trofej dizao četiri puta (2018, 2019, 2021. i 2022.), svrstavajući se kao drugi klub sa najviše titula (četiri), iza rivala i rekordera Benfike (sedam).

21.15: (1,80) Sporting (3,45) Braga (4,20)

Stadion Žoze Alvalade može da bude faktor prednosti za Sporting, ali pozicija na tabeli Primeire daje različite indikacije. Braga je na trećem mestu, dok Lavovi iza sebe imaju težak početak sezone i zauzimaju četvrtu poziciju. Znajući da će pobeda automatski doneti prolaz na fajnal-for u Leiriji, sukob poprima velike razmere.

Šef struke zeleno-belih Ruben Amorim će već sada moći da računa na Japanca Hidemasa Moritu, koji je imao obaveze na Mundijalu. Očekuje se da će Sporting na megdan u najjačem sastavu, uz jedino promenu na golu između Adana i Franka Izraela.

"Braga je veoma jak tim, koji je ispred nas u prvenstvu. Biće to izuzetno teška utakmica, utakmica za odlučivanje ko će napredovati i to je uvek veoma opasno. Ali naučili smo mnogo u prvoj utakmici u Bragi i bolji smo tim", smatra Amorim.

Na strani Brage, Artur Žorže će, po svemu sudeći, imati maksimalan tim na gostovanju u Lisabonu. Tek na golu, Mateus će moći da ustupi mesto rezervnom golmanu Lukašu Horničeku.

"To što smo uradili u grupnoj fazi, kada smo pobeđivali bez primljenih golova nam mnogo pomaže u moralnom smislu i nadam se da može da podstakne tim za dobru igru i da pobedimo. Znamo kako Sporting igra, dobro poznajemo protivnika, znamo i da nas dobro poznaju, idemo sa stavom samopouzdanja, odlučnosti i hrabrosti", ocenio je Žorž.

Ovo će ujedno da bude 134. utakmica između dva tima. Lavovi imaju prednost u zbiru sa 83 trijumfa, naspram 30 za Bragu, a 20 puta je bilo nerešeno.

LIGA KUP PORTUGALIJE - ČETVRTFINALE

Ponedeljak

21.15: (1,80) Sporting (3,45) Braga (4,20)

Utorak

21.15: (2,80) Akademiko Vizeu (3,10) Boavista (2,50)

Sreda

21.15: (1,25) Porto (5,50) Žil Visente (10,0)

Četvrtak

21.15: (2,60) Moreirense (3,00) Aruka (2,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga kup PortugalaSporting LisabonBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara