Igrači Sportinga (©Reuters)
Igrači Sportinga (©Reuters)

Sporting se ne odriče Liga kupa, Penafijel usputna stanica do odbrane pehara

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 14:20

Lisabonskim Lavovima dovoljan bod protiv drugoligaša za prolaz u polufinale

Sporting doživljava uspešnu sezonu na svim frontovima i brani prošlogodišnji trijumf u Liga kupu. Za plasman u polufinale na terenu drugoligaša Penafijela dovoljan mu je i remi (21.15).

Penafijelu bi, s druge strane, bila potrebna veoma visoka pobeda da prođe u završnicu, a to se baš ne očekuje protiv aktuelnog prvaka države.

Izabrane vesti

21.15: (8,50) Penafiel (4,70) Sporting (1,33)

U prvom duelu u grupi, Penafijel je izgubio sa 5:0 na terenu Famalikaa, pa bi njegov prolazak u polufinale bio prava senzacija. Penafijel ne igra više ni u Kupu, gde je takođe izgubio posle glatkih 3:0 od Portimonensea, a iako je trenutno na petom mestu na tabeli drugog ranga, ni tu mu ne ide najlakše. U samo jednom slučaju je ove sezone pobedio sa više od jednog gola razlike, pobedivši pretposlednji Varzim sa 2:0.

"Strašilo" za Sporting ove sezone je verovatno samo Ajaks, koji ga je u dva meča grupne faze Lige šampiona deklasirao. Primili su Lavovi devet golova od Dušana Tadića i drugova, što je više od svih ostalih rivala u domaćem takmičenju i Ligi šampiona zajedno. Tim iz Amsterdama presekao je seriju od 12 pobeda u nizu lisabonskog sastava, ali su momci Rubena Amorima već bili u rešenoj situaciji u grupi, iz koje su obe ekipe na kraju prošle u osminu finala.

U Primeiri Sporting drži korak za liderom Portom, samo zbog slabije gol-razlike je drugoplasiran, a u prošlom kolu na svom terenu pobedio je Boavistu 2:0. U prvom meču grupe Liga kupa, Lavovi su se na svom terenu obračunali sa Famalikom (2:1) i treba im samo jedan bod za prolazak.

PORTUGALIJA, LIGA KUP - 3. KOLO

Utorak

21.15: (8,50) Penafiel (4,70) Sporting (1,33)

Sreda

20.00: (1,10) Benfika (9,00) Sporting Kovilja (16,0)

22.00: (1,43) Porto (4,30) Rio Ave (6,75)

Četvrtak

21.15: (3,50) Boavista (3,35) Braga (2,00)

*** kvote su podložne promenama

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------



tagovi

Sporting LisabonLiga kup PortugalaPenafiel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara