Stadion Anderlehta (©AFP)
Stadion Anderlehta (©AFP)

Sprema se fešta u Briselu: Ako Union Sen Žiloaz kiksne, Anderleht pobedom osvaja titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.05.24. | 12:48

Pitaće se i Klub Briž...

Kao i prošle godine, tri tima maštaju o osvajanju titule prvaka Belgije, ali samo Anderleht može matematički da bude krunisan ove nedelje posle 9. kola plej-ofa. Anderleht ima 46 bodova, Klub Briž ima isti broj poena, a Union Sen Žiloaz je sakupio 43. Samo tri boda dele Ljubičaste na vrhu i žuto-plave na trećem mestu u generalnom plasmanu, a u igri je još šest bodova za svaki klub.

Međutim, sve bi moglo da se reši već večeras, ako, i samo ako, Union ne uspe da pobedi Serkl Briž na strani, i ukoliko Anderleht izađe kao pobednik u duelu protiv Klub Briža. Ukratko, pre derbija će Ljubičasti tim iz Brisela znati da li može ili ne može da se kruniše na domaćem terenu.

Izabrane vesti

Čak iako se puleni Aleksandera Blesina, osvajači Kupa Belgije, više ne nadaju da će osvojiti titulu i time doći do duple krune kao Antverpen prošle sezone, obećavaju da će dati sve do poslednje sekunde u potpuno nepredvidivom plej-ofu. Posle neuspešnog starta doigravanja, Union je pronašao formu i ponovo je pokazao prošlog ponedeljka u Brižu, gde je uzeo bod, da nije slučajno bio prvi u ligaškom delu Župiler Pro lige.

18.30: (2,70) Anderleht (3,40) Klub Briž (2,55)

Ali između namere i realizacije ostaje još korak da se napravi. Serkl Briž je iznenađenje ovog mini takmičenja jer je na 4. mestu, koje mu omogućava da sanja o Evropi. Šta god da se desi, jasno je da će Anderleht i Klub Briž s pažnjom da obrate pažnju na ovaj meč. Ovo će uticati na derbi pretposlednje runde.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

Prošlo je sedam godina, obeleženih brojnim razočarenjima, otkako su Ljubičasti poslednji put osvojili trofej, inače 34. po redu. Cela večnost za navijače tima koji je belgijski rekorder. Da li je konačno stigao dan slave?

Momci Brajana Rimera su pobedili sve svoje mečeve na Loto Parku. Iako nije uvek bilo sjajno, briselski klub je redom rušio Antverpen, Union, Serkl i Genk. Sada je Klub Briž na redu, a jedno je sigurno, FCB melje redom od smene Ronija Dejle sa mesta kormilara i dolaska neiskusnog Nikija Hajena na čelo. Čini se, ipak, da u poslednje vreme plavo-crni padaju. Eliminacija od Fjorentine u polufinalu Lige konferencije je nesumnjivo ostavila traga. To se osetilo tokom remija protiv Uniona 2:2 u osmoj rundi.

Klub Briž dolazi u Brisel na megdan Anderlehtu sa velikim pritiskom na plećima. Mora da pobedi ako želi da zadrži sudbinu u svojim rukama, ali će to morati da uradi bez glavnog napadača Tijaga, koji je povredio koleno. To je veliki udarac za FCB u odsudnim danima.

------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 9. KOLO

Nedelja

13.30: (3,90) Serkl Briž (3,50) Union Sen Žiloaz (1,95)

18.30: (2,70) Anderleht (3,40) Klub Briž (2,55)

Ponedeljak

18.30: (1,75) Genk (3,50) Antverpen (4,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Župiler Pro ligaBelgija 1AnderlehtUnion Sen ŽiloazKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara