Foto: AFP
Foto: AFP

Spušteni gardovi u Venecueli: Puerto Kabeljo morao tri puta da povede da bi pobedio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 02:38

Velika uzbuđenja i slavlje domaćina protiv urugvajskog Defensora – 3:2

Start kvalifikacija za Kopa Libertadores doneo je izuzetno atraktivan meč za širu fudbalsku javnost, ali i izuzetno stresan okršaj za navijače Puerto Kabelja i Defensora. Klub iz Venecuele je u Karabobu morao tri puta da dolazi do vođstva da bi uspeo da savlada goste iz Urugvaja, ali je sve ovo večeras predstavljalo najavu paklenog okršaja za sedam dana u Montevideu – 3:2 (2:1).

Domaćinu se na kraju isplatila velika uprnost. Bio je spreman da doda gas svaki put kada bi protivnik stizao do izjednačenja, mada je pri rezultatu 2:2 gostima malo nedostajalo da dođu do potpunog preokreta. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali nisu uspeli da ih iskoriste, pa je Puerto Kabeljo to kaznio preko Mihaela Kovee.

Izabrane vesti

Klub iz Venecuele je kod prva dva pogotka vrlo lepo kombinovao u protivničkom šesnaestercu. Prvi pogodak je postignut još u prvom minutu, kada je Ričard Selis u pravom trenutku uposlio Antonija Romera, a ovaj zakucao loptu u protovničku mrežu. Slična akcija je viđena i u 36. minutu, kada se u ulozi asistenta našao Federiko Bravo, dok je egzekutor akcije bio Miku Fedor.

Ipak, igrači Defensora su se uspešno vraćali. Prvi put preko Fakunda Bernala u 24. minutu, a potom i preko Oktavija Rivera u 67. minutu, koji je bio precizan sa bele tačke. Oba tima su u finišu želela do pobede, što možda i nije bio dobar plan gostujućeg trenera Martina Varinija, pošto njegov tim ima minimalan minus pred revanš.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - PRVI MEČEVI

Sreda

Puerto Kabeljo - Defensor Sporting 3:2 (2:1)

/Romero 1, Fedor 36, Kovea 88 - Bernal 24, Rivero 67/

Četvrtak

01.30: (2,75) Aurora (3,20) Melgar (2,45)

Petak

01.30: (1,65) Aukas (3,60) Nasional Asunsion (5,10)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Defensor Sporting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara