Kristijan Pulišić (AFP)
Kristijan Pulišić (AFP)

Srbi ušli, Milan porodio pobedu ali Pioli sa strepnjom čeka novu godinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 20:04

Slaba partija i minimalan trijumf Rosonera nad Sasuolom

Tri boda koja će se upisati u tabelu i nešto više od sat i po lošeg fudbala koji će se brzo zaboraviti. To je utisak posle večeršanje Milanove pobede nad Sasuolom (1:0) na San Siru.

Porodili su Rosoneri nekako pobedu proptiv Neroverda ali aplauze nisu zaslužili. Čak je bilo i zvižduka. Stefano Pioli treba ozbiljno da strepi za posao u novoj godini...

Izabrane vesti

Iako Milanu fali skoro cela štoperska rotacija, a povređeni su i vezisti poput Muse i Pobege, to ne može biti opravdanje za pasivnu i slabu igru. Teo Ernandez je opet morao na štopera, Florenci na levog beka ali su zato vezni red i napad bili u najjačem izdanju i nisu mnogo pokazali.

Imao je Milan na početku meča neke pokušaje šutevima sa distance, imao je i dva (opravdano) poništena gola ali neke velike šanse i dobar fudbal nije pružio. Istina, nije ni Sasauolo nešto posebno blistao. Berardi je u par navrata zagrejao dlanove Majka Menjana i to je bilo sve.

I drugo poluvreme je počelo u sporom ritmu i bez mnogo rizika na protivnilčkoj polovini. I nakon nepunih sat vremena igre, Kristijan Pulišić je rešio pitanje pobednika. Najbolji igrač utakmice Ismael Benaser je lepo uočio ubacivanje Amerikanca pred gol Sasuola i uputio mu odličan pas. Koliko je lopta bila dobra, toliko je i Ruanova očajna reakcija doprinela da se Pulišić nađe oči u oči sa golmanom i pogodi. Ali nije ovo ništa slučajno... Brazilac je jedan od najgorih štopera u Seriji A ove sezone i ovo mu je bila ko zna koja po redu loša intervencija.

Pulišićev gol je doneo uzdahe olakšanja na San Siru ali ne i neko veliko slavlje. Pioli je počeo da menja, Rafael Leao je dobio i zvižduke prilikom izlaska, a šansu sa klupe srpski fudbaleri Luka Jović i Jan Karlo Simić. Debi za Rosonere je upisao i 18-godišnji omladinac Kevin Zeroli.

Sasuolu se povredio Domeniko Berardi ali i bez njega su gosti uspeli da naprave pritisak i da nateraju Milan da drhti u nadoknadi vremena i grčevito se brani. Odoleo je Milan i sačuvao minimalno vođstvo. Sa nova tri boda je zadržao treću poziciju, ali će u novoj godini sve morati mnogo bolje ako Pioli želi da zadrži posao.

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Fjorentina - Torino 1:0 (0:0)

/Ranijeri 83/

Napoli - Monca 0:0

Đenova - Inter 1:1 (0:1)

/Dragušin - Arnautović/

Lacio - Frozinone 3:1 (0:0)

/Kasteljanos 70, Isaksen 72, Patrik 84 - Soule 57pen/

Subota

Atalanta - Leče 1:0 (0:0)

/Lukman 58/

Kaljari - Empoli 0:0

Udineze - Bolonja 3:0 (1:0)

/Pereira 23, Luka 48, Pajero 52/

Milan - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Pulišić 58/

Verona - Salernitana 0:1 (0:0)

/Čauna 48/

20.45: (2,10) Juventus (3,20) Roma (3,80)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Kristijan Pulišić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara