Srbija dobija novog kapitena: Šta su kriterijumi i da li je neko zaslužio više od Dušana Tadića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.10.18. | 12:41

U iščekivanju odluke Mladena Krstajića, koji je do sada umeo da iznenadi javnost svojim rešenjima

Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić zbog povreda neće predvoditi selekciju Srbije u Crnoj Gori i Rumuniji, pa će Orlove na stadionu Pod Goricom i Nacionalnom stadionu u Bukureštu sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi novi igrač.

Ko će to biti saopštiće selektor Mladen Krstajić na današnjoj konferenciji, a potom i obrazložiti svoju odluku, kao i kriterijume kojima se rukovodio pri njenom donošenju.

Izabrane vesti

Na privi pogled deluje da nema previše ozbiljnih kandidata, pošto verujemo da će ključni faktor biti iskustvo i staž u nacionalnom timu. Kao najozbiljniji kandidat ističe se Dušan Tadić, koji je godinama unazad jedan od lidera nacionalnog tima, a od početka ove sezone na fantastičan način predvodi Ajaks.

Tadić je nakon Kolarova (81 meč za reprezentaciju) igrač sa najviše nastupa u nacionalnom timu. Do sada je zabeležio 58 utakmica u dresu za državnim grbom, a posle njega slede Antonio Rukavina (51), Nemanja Matić (45), Aleksandar Mitrović (42), Adem Ljajić (33) i Filip Kostić (28). Da se nalazi na spisku, ozbiljan kandidat za ovu ulogu sasvim sigurno bio bi i golman Partizana Vladimir Stojković, koji je čak 84 puta stajao na golu Srbije u svojoj karijeri. Ovako, kandidata treba tražiti u gore pomenutim imenima.

Ipak, po trenutnom uticaju na tim i statusu u ekipi, jasno je da je Tadiću jedini pravi konkurent za kapitensku traku Aleksandar Mitrović. Sjajni napadač Fulama igra u fantastičnoj formi ove godine, a u nacionalnom dresu je postizao golove i onda kada je bio rezervna u Njukaslu.

Ali Mladen Krstajić je već umeo da iznenadi ovdašnju javnost svojim odlukama, a jedna od njih ticala se i promene kapitena po preuzimanju nacionalnog tima, kada je Branislava Ivanovića zamenio upravo Kolarovim, tako da i ovu odluku treba čekati sa određenom dozom rezerve.

Kakvo je vaše mišljenje, ko bi trebalo da bude kapiten Srbije u predstojećim mečevima u Ligi nacija i zbog čega mislite da je to najbolje rešenje? Ostavite komentar ispod teksta.

Foto: Star Sport


tagovi

Dušan TadićAleksandar MitrovićMladen KrstajićAntonio RukavinaAdem LjajićFilip Kostić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara