Ihenačo je već tresao mrežu na stadionu Barneta u reprezentativnom dresu
Ihenačo je već tresao mrežu na stadionu Barneta u reprezentativnom dresu

Srbija i Nigerija na stadionu od 5.000 mesta: Superorlove čeka domaćinska atmosfera, a Orlove ozbiljno jak protivnik

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.03.18. | 10:01

Nemački strateg Gernolt Ror napravio kompaktan tim od vrlo atraktivnih i kvalitetnih pojedinaca

Selekcije Srbije i Nigerije prijateljski meč u utorak odigraće na Hejv stadionu u Londonu. U pitanju je dom četvrtoligaša Barneta, koji zvanično poseduje kapacitet od 5.176 mesta. Portivnik srpskih Orlova očekuje da će imati domaćinsku atmosferu na ovom skromnom fudbalskom zdanju, što je negde i očekivano, s obzirom da u čitavom Londonu živi oko 115.000 Nigerijaca.

Nigerija je na ovom terenu odigrala i prijateljski meč sa Senegalom prošle godine, kada je bilo 1:1, a na tribinama tek nešto od 2.000 navijača. S obzirom da je Mundijal blizu, a stanje među tamošnjim navijačima prilično euforično, očekuje se da kapacitet ovoga puta bude ispunjen. Naravno, očekuje se da će u tome pomoći i određeni broj pristalica srpskog nacionalnog tima.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju sam teren, selekcija Gernota Rora je kvalitet prezentovala pre tri dana u Vroclavu, gde je savladala domaću Poljsku i pokazala da ima snažan tim. Nigerija je u toj utakmici igrala u formaciji 4-4-1-1, što na prvi pogoled ne deluje previše ofanzivno, ali zapravo može da bude kobno po protivnika pošto na bokovima igraju Viktor Mozes i Aleks Ivobi, a pred golom rivala Keleči Ihenačo i Odion Igalo. O snazi te ofanzivne linije govori i činjenica da je napadač CSKA iz Moskve Ahmed Musa ovaj meč počeo sa klupe za rezervne igrače.
„Zahvalni smo Bogu na pobedi protiv Poljske, bila je to izuzetno teška utakmica. Sada je ta pobeda u potpunosti iza nas i samo je Srbija u našim mislima. Naša publika treba da bude sigurna da nećemo odustati od borbe, želimo da nastave da nas podržavaju i dalje”, rekao je vezista Odženi Onazi, inače prvotimac turskog Trabzona.

Gernolt Ror

Pomenuti igrači govore o kvaltetu protivnika, ali o tome govori i igra koju ova selekcija pruža u poslednje vreme. Nigerija prijateljsku utakmicu nije izgubila gotovo tri godine, a u novembru prošle godine ubedljivo su savladali Argentinu u Krasnodaru (4:2). Tada je Ror igrao u formaciji 3-5-2, sa Ihenačom i Ivobijem kao najisturenijim igračima. Njih dvojica su Gaučosima zajedno dali tri gola (Ivobi dva), a u strelce se upisao i štoper Amkara Brajan Idovu.

Nigerija ni u kvalifikacijama za Mundijal, kada se u obzir uzme čitav proces, nisu usetili gorčinu poraza. Prvo su eliminisali Svazilend u dvomeču (0:0 i 2:0), a onda su u grupnoj fazi bili više nego ubedljivi, zauzevši prvo mesto daleko ispred Zambije, Kameruna i indisponiranog Alžira i skorom od četiri pobede i dva remija (gol razlika 12:4).

Sistem igre koji je isprobao Mladen Krstajić protiv Maroka nije urodio plodom, pa će Orlovi najverovatnije sa ojačanom defanzivom u veznom redu izaći na megdan Super orlovima. Protok lopte kroz vezni red, kao i između zadnje linije i sredine terena mora da bude izuzetno tačan, s obzirom da Nigerijci iz stroge defanzive ekspresno prelaze u brz presing i love protivničke greške. Na svojoj koži je to u nekoliko navrata ostetila i Poljska.

Sa utakmice Poljska - Nigerija

Ipak, ono što je definitivno slabiji deo reprezentacije Gernolta Rora jeste poslednja linia tima, koja može da ima ozbiljnih problema prilikom prekida. To bi mogao da bude jedan od aduta Krstajićevog tima u sutrašnjoj utakmici. Pored toga, zbog povreda u Londonu neće igrati Leon Balogun i Abdulai Šehu, koji su činili startni tandem bekova u Vroclavu.

Trojica igrača Mikel Agu, Žunior Ajaji i Gabrijel Okečukvu nisu bili u konkurenciji za meč u Poljskoj pošto nisu na vreme dobili vize, ali su se pridružili reprezentativnim saigračima u Londonu i Ror će moći da računa na njihove usluge.

Utakmica između Srbije i Nigerije zakazana je za 21.00 (RTS 1). Biće to prvi prijateljski meč ove dve selekcije od osamostaljenja Srbije. Prethodni put sa Nigerijom smo odmerili snage u maju 1998. godine kao reprezentacija Jugoslavije. Tada je selekcija Slobodana Santrača u pripremi za Mundijal u Francuskoj na prepunom stadionu Rajko Mitić slavila sa ubedljivih 3:0.

Foto: Action images


tagovi

Gernot RorMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara