Srbija napada sa boka!

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 07:58

Da li je Milan Rastavac slučajno ili namerno otkrio deo plana za Kostarikance?

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Staro nepisano fudbalsko pravilo o tome kako se bez krilla ne leti posebno je primenljivo u Srbiji! Do Prvenstva Sveta u Južnoj Africi nosili su nas supersoničnim sposobnostima Milan Lane Jovanović i Miloš Krasić. A tokom mandata Slavoljuba Muslina Srbija je čekirala kartu najviše zahvaljujući Dušanu Tadiću (mada je on delovao i kao kreator igre) i Filipu Kostiću.

Izabrane vesti

Govoreći o kvalitetima Kostarike jedan od pomoćnika selektora Krstajića, Milan Rastavac, predstavio je našeg rivala iz Samare kao ekipu koja je zgunuta u sredini i koja ostavlja mnogo praznog prostora po bokovima. Možda je to bilo samo obično trenersko lukavstvo, ali i poslednji poziv za mobilizaciju Dušana Tadića i Filipa Kostića. Pomenuti dvojac jeste mobilan, ali mladi stručnjak kao da je želeo da naciji stavi do znanja u koga najviše da gleda u nedelju od 14 časova.

I da nije bilo reči Milana Rastavca od Dušana Tadića se očekuje mnogo. Član Sautemptona i Filip Kostić su zbirno u prethodnim postigli šest golova i dodali 12 asistencija. Upravo je Tadić hranio upotrebljivim loptama Kostića i načinio ga jednim od najvažnijih članova ekipe Mladena Krstajića. Deluje da rođeni Kragujevčanin neće izgubiti mesto u startnoj postavi, bez obzira na prisustvo Sergeja Milinković Savića i Adema Ljajića.

Srbija dakle ima sve potrebne argumente da udari sa boka. Ima Dušana Tadića (igraće verovatno na desnoj strani) koji je možda i poslednji majstor srpskog fudbala. To njegovo nežno milovanje lopte, ta njegova nepodnošljiva lakoća pokreta i ljuljanje telom rivala posle koje sam sebi može da napravi šansu. Sve su to atributi koji bi trebalo da ulepšaju Mundijal u Rusiji i srpsku stvarnost.

On nije bio ni mozak ni pluća vrlo dobbrog takmičarskog tima Srbije, on je bio majstor svog zanata i jezičak na vagi koji je utakmice odnosio na našu stranu. Deluje da je period izvan A selekcije pojačao njegovu glad za pobedama i končanim uspehom. Jer ovo će mu biti prvi, a možda i poslednji Mundijal. Vidi se u Svetlogorsku da deluje opušteno, ali istovremeno i motivisano. Tačno je da nije imao sezonu iz snova u Sautemptonu, ali postoji i druga škola mišljenja.

Da je sačuvao barut i kreaciju za ono što nas očekuje od nedelje.

Što se Kostića tiče - deluje da javnost možda nekad nepravedna prema brzonogom krilnom fudbaleru Hambruga. I dva dana pre prve utakmice žiža je usmerena ka drugim igračima, pojedinci kao da u Kostiću vide autsajdera koji je došao ovde da popuni broj. Tandem sa Dušanom Tadićem predstavljao je - a nadamo  se i da će dalje predstavljati - jednu fudbalsku dušu u dva tela. Kada je trebalo probiti bunker Kostić je karakterističnim sprintevima pravio prednost. Kada nije išlo Tadić i Kostić su izvlačili Orlove iz blata. Još jedna razlog zbog kojeg će Srbija moći da udara Kostarikance sa oba boka. To su činjenice, kao što je činjenica da je postigao gol za anale u dresu mlade reprezentacije protiv Španije.

Možda je vreme za još jedan vanvremenski pogodak ili beg..

Foto: Starsport


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara