Mladen Krstajić između Nemanje Maksimovića, Luke Jovića i Nemanje R. Miletića
Mladen Krstajić između Nemanje Maksimovića, Luke Jovića i Nemanje R. Miletića

Srbija posle 13 meseci na Marakani: Možda promenimo taktiku

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.11.18. | 14:50

„To je luksuz za mene“, smatra selektor Krstajić pred duel sa Crnom Gorom

Posle tačno 13 meseci i osam dana vraća se Srbija na Marakanu. Nije na njemu igrača još otkako je Aleksandar Prijović ugurao loptu u mrežu Gruzije i odveo nas na Mundijal, a u subotu (15.00, TV Sportklub 1) imaće naša reprezentacija šansu da opet napravi nešto veliko i, za početak, eliminiše jednog konkurenta iz trke.

A ako je mogla da slavi u Podgorici ne postoji razlog za sumnju da je kadra da pobedi Crnu Goru i u Beogradu i tako stigne na korak do osvajanja prvog mesta u Grupi 4 C divizije Lige nacija.
Poštujemo Crnu Goru kao reprezentaciju i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga gledam kao šefa. Možemo da napravimo iskorak i ostvarimo zacrtani cilj, da budemo prvi u grupi“, napomenu je Mladen Krstajić u poslednjem obraćanju naciji pred duel pretposlednjeg kola novog UEFA takmičenja.

Izabrane vesti

A u njega Orlovi ulaze bez Marka Dmitrovića (operisan), Sergeja Milinkovća Savića (vratio se u Rim), možda i bez Ljubomira Fejse i Filipa Kostića (roviti), međutim, jači za Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova, povratnika posle propuštenih mečeva u oktobarskom ciklusu.
„Mora se bez onih kojih nema. To je život i posao. Krećemo u borbu sa snagama koje imamo na raspolaganju. Svaku utakmicu želimo da pobedimo bez obzira na okolnossti. Osećam da napredujemo u svakom smislu i da ekipa raste”.

Selektor je bio oduševljen prijemom na stadionu Budućnosti prošlog meseca, ambijentom na tribinama i zato poziva srpske navijače da aplauzom pozdrave Crnogorce, koji su, da se ne zaboravi himnu „Bože pravde“ dočekali aplauzom.
„Crna Gora bi trebalo da se oseti sigurno u Beogradu. Nema potrebe pričati o tome, niti dizati tenziju. Na terenu je sve bilo kako treba u Podgorici, baš kao i van terena. Đetići su bezbedni u Beogradu“.

Sa treninga Orlova

Ono što može da raduje glavnokomandujućeg našeg tima je forma napadača, pošto Luka Jović rešeta u Ajntrahtu, Aleksandar Mitrović pogađa redovno u dresu Srbije, njegov imenjak Prijović je svaki čas strelac za PAOK. Plus, tu je i dobra forma Dušana Tadića u Ajaksu, Mijata Gaćinovića u Frankfurtu, Nikole Milenkovića i Miloša Veljkovića u Fjorentini i Verderu, tako da...
„Prvi put posle dužeg vremena skoro svi reprezentativci su standardni i bitni faktori u svojim timovima. Mnogo je važno da izađemo kao tim. Može se desiti da promenimo taktiku, da se, možda, pojavimo u neočekivanoj formaciji. Mijenjali smo sastav do sada, taktiku ne, moglo bi da se desi i da promenimo taktiku, jer imamo kvalitetne igrače sposobne da odgovore na svojim pozicijama. To je luksuz u ovom momentu za mene, a možda i mali problem. Ima momaka koji očekuju šansu, voleo bih kad bi mogla 23 igrača da budu na terenu”, predočio je selektor, mada se dobro sećamo da je sličan dribling napravio u Podgorici nagoveštajem da će zaigrati sa dva špica, a na teren poslao samo jednog.

Bar je otkrio kakav je dogovor za pucača penal, za slučaj da opet bude dosuđen u našu korist, s obzirom da je u dosadašnjem toku Lige nacija Dušan Tadić promašio dva (u Viljnusu i Bukureštu), a Aleksandar Mitrović bio precizan u Podgorici.
„Odlučio sam da Tadić sam odlučio ko će da izvede penal“, smeška se Mladen Krstajić.

FOTO: Star sport


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara