Navijači Zemuna (©Starsport)
Navijači Zemuna (©Starsport)

Srpske lige: Trajal odavno šampion, Zemun i Borac pred promocijom, u Vojvodini drama

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.05.24. | 10:05

Železničar iz Inđije i Sloven iz Rume idu iz kiksa u kiks

Četiri kluba ispadaju iz Mozzart Bet Prve lige Srbije na kraju sezone, a od toga su dva putnika u niži rang već poznata: Radnički iz Novog Beograda i RFK Novi Sad će naredne sezone biti u Srpskoj ligi. Oko preostala dva mesta vladaće neizvesnost do poslednjeg minuta.

A ko će igrati umesto njih naredne sezone u drugom rangu srpskog fudbala? Od četiri kluba koja će ući u Prvu ligu Srbije, samo jedan je za sada poznat – Trajal. Klub iz Kruševca je dobio svih 28 utakmica dosadašnjeg dela sezone i ima 35 bodova više od drugoplasiranog Sinđelića.

Izabrane vesti

Još dva kluba su pred promocijom, ali nisu još matematički završila posao. Zemun je u Srpskoj ligi Beograd veliki korak napravio kada je na svom terenu pobedio Teleoptik. I mogao je juče da izbori promociju, ali je odigrao bez golova na svom terenu protiv Brodarca (0:0), dok je u isto vreme Teleoptik izgubio od Studentskog grada (0:1). Ostala su sva kola do kraja, a zeleno-plavi imaju pet bodova više, tako da će im biti dovoljan i bod pa da uskoče u voz koji vodi u Prvu ligu.

Slična priča važi za Borac 1926 u Srpskoj ligi Zapad. Čačani imaju pet bodova više od FAP-a iz Priboja, samo što je tamo ostalo tri kola do kraja. FAP je juče odigrao 3:3 sa Slogom iz Petrovca na Mlavi i propustio priliku da diše za vratom Borcu do kraja.

Ubedljivo najinteresantnija priča je u Srpskoj ligi Vojvodina. Tamo Železničar iz Inđije i Sloven iz Rume igraju kao da su u Seriji A. Jer i jedni i drugi nižu kikseve iz kola u kolo...

Železničar je prvi sa bodom više od Slovena, a ostala su dva kola do kraja. Ali, klub iz Inđije je u poslednje tri runde osvojio samo dva boda, dok je tim iz Rume uzeo sedam, ali je pre toga imao pet vezanih mečeva bez pobede: dva remija i tri poraza. I taman kada se činilo da je sve gotovo, da je klub u kojem je Miralem Sulejmani na autoputu ka Prvoj ligi Srbije, „Dizelka“ je počela da usporava.

A, najzanimljivije: u sledećem, pretposlednjem kolu u Inđiji sudariće se Železničar i Sloven! Ko pobedi – nosi sve.

Foto tabela: Srbija Sport


tagovi

Srpska liga Beogradsrpska liga istokSrpska liga VojvodinaSrpska liga ZapadFK ZemunBorac ČačakŽelezničar InđijaFK Trajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara