""
""

SRPSKI SINOVI: Dejan Janjatović, Bajernov đak sanja poziv Srbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.13. | 17:58

MOZZART Sport vam predstavlja bivšeg omladinskog reprezentativca Nemačke i aktuelnog prvotimca hita švajcarskog prvenstva Sent Galena koji ima želju da zaigra za Orlove

 

Izabrane vesti

U nastavku serijala Srpski sinovi, MOZZART Sport predstavlja vam Dejana Janjatovića, bivšeg omladinskog reprezentativca Nemačke, rođenog 25. februara 1992. godine. Fudbaler švajcarskog Sent Galena nalazio se na spiskovima selektora nemačkih reprezentacija U18 i U19, ali ga to ne sprečava da u narednom ciklusu zaigra za mladu reprezentaciju Srbije.

U brojnim novinskim člancima o nesuđenom nasledniku Mihaela Balaka piše da ga je majka Željka iznela u naručju iz porodilišta u Slavonskom Brodu u uslovima totalnog rata. Nedugo zatim porodica Janjatović odlazi u izbeglištvo u Novi Slankamen, gde je Dejan napravio prve fudbalske korake, kao član lokalnog kluba Dunav.

Po preseljenju u Minhen talentovani dečak se posle nekoliko treninga preporučio stručnjacima velikog Bajerna. Kako je stasavao, prolazio kategoriju za kategorijom, sve su bila učestalija poređenja s Balakom, ali se onda u leto 2011. godini odlučio za transfer u španski Hetafe. Verovatno je na takvu odluku uticala procena da pored iskusnijih Švajnštajgera, Timoščuka, Gustava i Krosa neće dočekati pravu šansu kod Jupa Hejnkesa.

Međutim, ispostaviće se da je i izbor španskog Hetafea bio problematičan, jer je po dolasku u Madrid bio prebačen na kaljenje u B tim. Za igrača Dejanovih ambicija Španci su premalo nudili, pa se posle šest meseci i 17 odigranih mečeva za Hetafe B otisnuo put Švajcarske u Sent Galen. 

Išlo se na sigurno, ali da hleb fudbalskog profesionalca ima sedam kora pokazao je i odlazak u najbolji drugoligaški tim. Kod ove promene u karijeri

Janjatović je morao da zaboravi sve dane školovanja u Bajernovoj akademiji, status doskorašnjeg reprezentativca Nemačke… Kod Švajcaraca se borio za ugovor na probnim mečevima tokom zimskog prelaznog roka i uspeo je da pridobije njihovo poverenje.

U prolećnom delu sezone odigrao je tek jedan meč i posle letnjeg pripremnog perioda izborio se za mesto standardnog igrača. Sent Galen i Dejan Janjatović su hit švajarske Superlige. Posle prvog dela šampionata Janjatović može da se pohvali da je nezamenljiv u trećeplasiranom timu kao zadnji vezni ili na poziciji igrača iza dva špica.

Izrazito je visok (187 cm), ima odličan pregled igre, dugačak korak i dobar šut iz daljine. Sve to je doprinelo da u novoj sredini dobije nadimak Boban, po hrvatskom reprezentativcu. Inače, u nedavnom intervjuu novinaru Dušanu Milovanoviću, Janjatović je priznao da bi poziv iz Fudbalskog saveza Srbije značio ispunjenje svih njegovih želja.

“Iskreno, veoma bi me obradovao poziv iz Beograda. Rado bih se odazvao. Bila bi to za mene osobita čast i zadovoljstvo. Ujedno, ispunila bi se time i želja mojih najbližih, roditelja i uže familije. Ukoliko sve bude teklo po planu, potrudiću se da igrama i angažovanjem zaslužim ovakav poziv”, rekao je Janjatović.

Podsetite se i koga je sve istraživački tim MOZZART Sporta dosad predstavio u popularnom feljtonu "Srpski sinovi".

Piše: Istraživački tim redakcije MOZZART Sporta


tagovi

Bajern MinhenDejan JanjatovićEvropameđunarodni fudbalNemackareprezentativni fudbalSrbijaSrpski sinoviŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara