Šta do kraja? Zvezda slavi titulu pre Đurđevdana, Partizanu četvrto mesto visi kao omča nad glavom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.19. | 20:55

Nema uranka za crno-bele

Prva tri kola plej-ofa: vreme kad se pretendenti za mesta u Evropi sudaraju jedan sa drugim. Reklo bi se odlučujući momenti. Jer dok se jedni rvaju, drugi se koriste, a ove sezone šansu iz senke vreba Mladost, koja je iskoristila Partizanove poraze prvo u Nišu, pa večeras u 160. večitom derbiju i preuzela četvrtu poziciju na tabeli Superlige!

To znači da Partizan – i uopšte nije preterivanje – četiri kola pre kraja sezone nije siguran učesnik evropskog takmičenja što se nije desilo od raspada SFRJ. U stvari, nikad se Partizanov izlazak na međunarodnu scenu nije ni dovodio u pitanje. Naravno, daleko od toga da je sada sve gotovo, jer crno-beli imaju u finišu sezone neuporedivo lakši raspored od Mladosti, a ugrožen je i Čukarički.

Izabrane vesti

Čini se da će ključni meč izabranici Sava Miloševića igrati već u narednom kolu, sledeće srede. Nema uranka za crno-bele, jer 1. maj će u Humskoj provesti radno. Na Topčidersko brdo stiže baš Mladost. Utakmica koju Partizan nikako ne sme da izgubi.

Jer posle toga, Napredak u Humskoj - nije ga Partizan savladao u poslednjih pet ligaških duela, tri su igrana u Beogradu i svaki put je bilo nerešeno – pa gostovanje kod Vojvodine i Proleter kod kuće za kraj. Između ta dva duela sa novosadskim klubovima i revanš sa Radničkim u Kupu Srbije, koji bi crno-belima mogao da posluži kao džoker u slučaju da u prvenstvu podbace. Ali kako je Zvezda jednom nogom u finalu ne bi valjalo da se tu čupaju crno-beli.

Što se Zvezde tiče ona je sa ovom pobedom i ranije onom protiv Radničkog na startu plej-ofa verovatno rešila pitanje šampiona, posebno nakon što su Nišlije danas uzele samo bod protiv Čukaričkog. Razlika je sada šest bodova, a čak i u slučaju da bodovno budu izjednačeni Zvezda bi imala prednost na osnovu toga što je regularni deo sezone zavšrila ispred Radničkog. U prevodu: Zvezdi sada nedostaju još dve pobede da i matematički overi titulu i to pod uslovom da Radnički ne ispusti bodove u naredna dva kola protiv Proletera u Novom Sadu i Vojvodine na Čairu.

Ako bi Nišlije izgube od Proletera, Zvezda bi mogla da odbranu titule pečatira već trijumfom protiv Vojvodine na Karađorđu 1. maja. Realnija je ipak varijanda da šampionska proslava bude odložena za 5. maj, dan pre Đurđevdana, a svi znamo šta on znači za crveno-bele. Tada na stadion "Rajko Mitić" dolazi baš Mladosti. Možda Zvezda i komšijama sa druge strane Topčiderskog brda učine uslugu u toj trci sa Lučancima?

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara