Šta se dešava s Feliksom i zašto još nije objavljen transfer?

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.06.19. | 14:29

I kada će biti završen prelazak iz Benfike u Atletiko?

Madridska Marka je ekskluzivno objavila, Benfika samo nakratko demantovala, ali je svima jasno da će Žoao Feliks karijeru nastaviti u Atletiku i da će postati igrač s najvećom otkupnom klauzulom u klupskoj istoriji, postavljenoj na 350.000.000 evra.

Iako je poznato da će Atletiko platiti Benfiki otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra, kao i praktično svi detalji u vezi ovog šokantnog megalomanskog posla, danima se već čeka da transfer bude objavi na zvaničnom sajtu Rohiblankosa. Gde je zapelo?

Izabrane vesti

Zapravo, nigde... U pitanju je džentlmenski dogovor čelnika dva kluba, sve kako bi se „preveslao“ sistem finansijskog fer-pleja. O čemu se radi? Naime, Benfika je u fiskalnoj godini FFP (1. jul 2018 – 1. jul 2019.) ostvario profit od gotovo 123.000.000 evra. To je ostvareno kroz prodaju Raula Himeneza Vulvsima za 38.000.000 evra, Taliski u Guangdžouu za 19.200.000 evra, Žoaoa Karvalja u Notingem Forest za 15.000.000 evra, uz novac koji je, primera radi, stigao od transfera Luke Jovića iz Ajntrahta u Real Madrid.

Pošto je portugalski šampion definitivno poslovao u plusu, napravljen je dogovor s Atletikom da Feliksov transfer bude objavljen 1. jula, kada bude krenula nova finansijska godina. Sve je samo birokratska stvar, sve kako bi Benfika nesmetano funkcionisala i kupovala u narednih godinu dana. Ne treba zaboraviti da Atletiko i Benfika godinama grade prijateljske odnose, pa su brojni igrači prelazili s jedne na drugu stranu i obrnuto. Od Nika Gaitana, preko Raula Himeneza, Jana Oblaka, Picija, Roberta, do Eduarda Salvija, Hoze Antonija Rejesa...

U međuvremenu, Žoao Feliks uživa u Portugaliji na godišnjem odmoru. Sačekaće još sedam-osam dana, posle čega slede medicinski pregledi i potpisivanje ugovora s Rohiblankosima.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara