Ostojić sa siagračima slavi gol Nemanje Nikolića na gostovanju u Lazarevcu
Ostojić sa siagračima slavi gol Nemanje Nikolića na gostovanju u Lazarevcu

Šta se desilo za 203 dana u karijeri Bojana Ostojića? Kad smo stigli -9, možemo i -5!

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.09.18. | 16:57

Iskusni štoper Partizana o treninzima pod Đukićem, promeni pod Mirkovićevom palicom, povratku na teren i šansama u šampionskoj trci sa Zvezdom

Još se drže stare kajle. Brojevi 22 i 23, na koje su u poslednje vreme mnogi u i oko Partizana zaboravili i(li) skrajnuli, i te kako mogu i dalje da „teraju loptu“ i doprinose rezultatima kakve Grobari očekuju.

Potvrda je stigla u Lazarevcu. Odigrao je Saša Ilić prvi takmičarski meč otkako je Zoran Mirković preuzeo komande Parnog valjka i igrom na sredini terena primorao objektivnu publiku da ga nagradi ovacijama, dok je Bojan Ostojić sam sebe promovisao u pojačanje iz sopstvenih resursa, odbijajući većinu napada Kolubare, u trijumfu 2:1.

Izabrane vesti

Naravno, nije srpskoligaš merilo kvaliteta jednog tima, ali utisak da je rotacija crno-belih proširena uoči nastavka sezone možda je i bitnija od saznanja da je branilac pehara izborio plasman u osminu finala Kupa Srbije.
Kao da sam debitovao za Partizan“, smeška se iskusni štoper na pitanje MOZZART Sporta kako izgleda biti na terenu prvi put još od 7. marta. „Naravno da nisam zaboravio da igram fudbal. Raduje me što sam uspeo da se dobro spremim na psihološkom planu, jer sam bio pod pritiskom baš zbog duge pauze. Sa tog aspekta ova utakmica bila mi je teža od mnogih iz šampionske sezone 2016/2017. Zadovoljan sam kako sam odigrao, još sam ispunjeniji što smo preskočili prvu kup prepreku“.

Duel sa Jovanom Jovanovićem iz Kolubare

Ostojić je odustvovao sa terena tačno 203 dana. Za sportistu je najgore kad ne igra, a u njegovom slučaju izostanci nisu bili samo fudbalske prirode. Najpre je morao da sanira povredu zarađenu u prvenstvenom duelu sa Građevinarima, a kasnije je bio sklonjen u drugi plan, jer nije želeo da oprosti dug klubu u zamenu za čiste papire prilikom utanačenog transfera u inostranstvo. Platio je cenu (tek u kasnoj fazi registrovan za mečeve Superlige) i sve do gostovanja u Lazarevcu nijednom nije bio u protokolu.
U početku je bila povreda. Brzo sam iz nje „izašao“. Kasnije nisam igrao, jer je to bila odluka Miroslava Đukića. Maksimalno sam trenirao, međutim, dok su saigrači igrali fudbal na dva gola, ja sam radio sa strane. Teško je u takvim okolnostima vratiti se u prvih 11, međutim, sad kad sam odigrao meč neću se zaustaviti. Pogotovo što se dolaskom Zorana Mirkovića dosta toga promenilo“.

Upravo bi od popularnog Bate, nekada vrsnog defanzivca, mogao Bojan Ostojić i u jesen karijere da nauči neke finese i pozicionira sebe kao dodatnog šrafa u ekipi koja će se do kraja sezone boriti na dva koloseka.
Sve mora da se prođe u životu. Iza mene je težak period. Jedva sam izdržao gledajući saborce sa tribina. Ko zna za šta je to dobro, međutim, izdanje u Lazarevcu i podrška Mirkovića će pozitivno uticati na mene. Bogu hvala, vratio sam se na kolosek. Nisam rekao poslednju reč. Ni u fudbalu, ni u Partizanu. Hoću li igrati zavisi od šefa struke i njegove procene, ali me više od svega raduje podatak da smo posle eliminacije od Bešiktaša nanizali pet mečeva bez poraza i pokazali da ovaj tim ima potencijal“.

Da bi se te reči potvrdile, mora Partizan da dobija mečeve u nizu i nastavi da pritiska lidera.
Već u nedelju nas čeka još jedan derbi, sa Radničkim. Moraćemo i u Nišu da igramo kao protiv Crvene zvezde, s tim što se nadam pobedi. Pomalo me ovaj početak sezone podseća na dešavanja od pre dve godine, kad smo takođe u početku zaostajali za komšijama. Ubeđen sam da može da se ponovi scenario po kome postajemo šampioni. Ništa nije izgubljeno. Tad je Zvezda imala i veću prednost, čak devet bodova, ali smo igrali odlično i zahvaljujući kasnije priključenim pojačanjima, poput Leonarda i Đurđevića, stigli do duple krune. Zašto to ne bi moglo da se reprizira sad kad je razlika pet koraka“, pita (se) Bojan Ostojić, čije prisustvo u ekipi Partizana može da bude dragoceno ne samo na, već i van terena.

U DERBIJU SVIMA DESETKE

Povratak Bojana Ostojića u takmičarsku konkurenciju mogao bi da donese plus defanzivnoj liniji crno-belih, tim pre što je utisak da ni po čemu nekadašnji prvotimac Čukaričkog ne zaostaje za Svetozarom Markovićem, Markom Valijenteom i Nemanjom R. Miletićem, jedinim štoperima u sadašnjem kadru.
Ko igra taj je bolji, a ko ne zna ide na tribine“, šali se na svoj račun 34-godišnji defanzivac. „Šalim se, konkurencija je sjajna, a momke mogu samo da pohvalim kako su odigrali derbi. Generalno, odavno nisam video bolji Partizan od onog protiv Crvene zvezde, pošto su svi, od Stojkovića do Rikarda, odigrali za čistu desetku“.

FOTO: FK Partizan


tagovi

Bojan Ostojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara