Tim Olimpijakosa sa meča sa Zvezdom u Beogradu (©Reuters)
Tim Olimpijakosa sa meča sa Zvezdom u Beogradu (©Reuters)

Šta se sve promenilo u Atini: Otišli Podense i Cimikas, sasvim nova odbrana...

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 12:51

Tu su zato Rafinja, Holebas, Ahmed Hasan...

U Beogradu 3:1 za Crvenu zvezdu, u Atini 0:1 za Olimpijakos. Istina, meč u Beogradu je odlučen posle isključenja Jasina Benzije nakon što je Nelson Semedo doveo goste u vođstvo, u Atini je Tomane imao šansu da u 42. minutu sa penala suštinski pogura srpskog šampiona na korak od proleća u Ligi Evrope, ali nije uspeo, pa je posle velike greške Žandera domaći tim uspeo da pogotkom Jusefa El-Arabija sa kreča stigne do tog minimalca.

Nijanse su dakle u pitanju. Bile. Međutim, u međuvremenu se mnogo toga promenilo. Počevši od trenera i filozofije igre u Zvezdi. Umesto defanzivnog bloka Vladana Milojevića, Dejan Stanković pokušava da crveno-bele natera da igraju mnogo ofanzivnije...

Izabrane vesti

Ali to već sve znamo, a da vidimo šta se menjalo u Pireju.

Prvo, Olimpijakos je od tih duela sa Zvezdom ostao bez nekoliko veoma dobrih igrača. Još u januaru je na krilu neuhvatljivi Danijel Podense otišao u Vulverhempton za 19.600.000 evra fiksno, plus još nešto u bonusima. Zatim, ovog leta je i levi bek Konstantinos Cimikas prodat Liverpulu za 13.000.000 evra.

Otišao je iz Atine i desni bek Omar Elabdelaui, dok je Jasin Merija, koji je u oba meča sa Zvezdom igrao kao štoper uz Rubena Semeda, prolećnu polusezonu proveo na pozajmici u Kasimpaši. Nema više ni veziste Giljermea, on je otišao u Al Sad po arapske milione.

Najviše promena je ipak trpela odbrambena linija. Ali kako je to Pedro Martins uklopio teško je reći jer sezona u Grčkoj još nije počela, a finale Kupa sa AEK-om je već dva puta odloženo i sada zakazano za 12. septembar, kada je trebalo da startuje prvenstvo.

Naravno, bilo je i pojačanja. Iz Brage ja za 2.000.000 evra stigao napadač Ahmed Hasan, pozicija desnog beka je popunjena potpisivanjem ugovora sa 34-godišnjim Rafinjom, vratio se u evropski fudbal iz Flamenga, ali znate ga sigurno kao igrača Bajerna za koji je igrao punih osam sezona.

Rafinja je stigao kao slobodan igrač, a isti je slučaj i sa levim bekom Hozeom Holebasom, on je već igrao za Oli od 2010. do 2014, potom je bio u Romi, a sada se vratio iz Votforda posle ispadanja iz Premijer lige.

Kvalitetni i iskusni igrači dakle. Pitanje je samo koliko su stigli da se uigraju u periodu bez takmičarskih utakmica. Pride, prelazni rok u Atini je daleko od gotovog. Šuška se da hoće da ide i zadnji vezni Mohamed Kamara.

Mnogo toga se promenilo. Mnogo toga bi još moglo da se promeni do plej-ofa. Prvo da Zvezda uopšte stigne do tamo.



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara