De Hein poraz
De Hein poraz

Šta se to dođavola dešava sa De Heom?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.19. | 19:24

Mančester junajted i Česi odigrali 1:1 na Old Trafordu

Totenhem je prvi izašao na teren, imao šansu da maltene osigura plasman u Ligu šampiona, ali je na domaćem terenu poklekao protiv Vest Hema. Onda je red došao na Arsenal, koga je pregazio Lester. I potom u derbiju kola Mančester junajted protiv Čelsija, dva velikana bez kojih Liga šampiona do pre koju godinu nije mogla da se zamisli. Ali i dva kluba čiji trenutni kvalitet ne nedostaje Evropi. Junajted i Čelsi su se nekako pretvorili u timove koji kvare igrače, pa je tako danas i David De Hea, bez sumnje jedan od tri najbolja golmana u poslednjih pet sezona, dočekao da ga navijači njegovog tima po društvenim mrežama nazivaju neznalicom  i teraju iz tima. De Heina kardinalna greška je naime za posledicu imala pogodak Markosa Alonsa za Čelsijevih 1:1 na Old Trafordu.

Nije to toliko neverovatan rezultat koliko je bio nezaslužen, bar u tom 43. minutu u kojem su Plavci stigli do izjednačenja. Junajted je do tada bio bolji tim. Junajted je vodio, pošto je Huan Mata na asistenciju u tim trenucima fenomenalog Luka Šoa – samo koji minut ranije namestio zicer i Romeluu Lukakuu – matirao nemoćnog Kepu Arizabalagu za inicijalnih 1:1.

Izabrane vesti

Pravi trenutak da Mata prekine ligaški post koji se protezao još do decembra i zatrese mrežu kluba koji ga je januara 2014, Žoze Murinjo je tada vodio Plavce, bukvalno oterao u Junajted u transferu vrednom 45.000.000 evra.

I kad se učinilo da će Junajted konačno ostvariti prvu pobedu nad timom iz TOP 6 Premijer lige još otkako je 13. januara savladao Totenhem – u međuvremenu je igrao sa Liverpulom, Arsenalom i Mančester Sitijem i uzeo samo jedan bod – dogodio mu se David De Hea.

 Bez svake sumnje najbolji igrač Junajteda u eri posle ser Aleksa Fergusona, čovek koji je bio garancija među stativama, jedino što je podsećalo na šampionska vremena u Mančesteru, na Peter Šmajhela i Edvina van der Sara, samo na jedan sasvim originalan način, pojavio se na usnama domaćih navijača kao stavka u najsočnijim psovkama.

Istina, najverniji su mu pri izlasku sa terena ovacijama pokazali da je on za njih i dalje najbolji golman sveta, bilo je i sporadičnih aplauza sa ostalih tribina, ali niko nije mogao da ignoriše činjenicu da De Hea ovako naivne golove nikad nije primao. I svakome je, bar na trenutak, kroz glavu prostrujala misao koja ledi krv u žilama Junajtedovih navijača: da je De Hea ovo učinio jer mu se baš ide sa Old Traforda. Sumnjamo da je to zaista tako, ali kao da De Hea glavom zaista nije prisutan. Prvo kod onog Mesijevog gola u Barseloni, pa onda ono slabo izdanje u 0:2 protiv Mančester Sitija. I sad ovo… Tri kardinalne greške u poslednja četiri meča. Toliko ih nije napravio u prethodne 123 utakmice za Crvene đavole.

Antonio Ridiger je šutirao sa oko 30 metara. Išla je ta lopta pravo u De Heu. Morao je to da uhvati...

Taj šokantan gol u završnici poluvremena prilično je usporio Junajted, a ni Čelsi već neko vreme ne uliva previše poverenja, pa u nastavku nismo gledali fudbal na nivou renomea suprotstavljenih klubova. Tempa je bilo, bilo je i žestokih duela, ali toga bi bilo i u sudaru Barnlija i Njukasla. Od Junajteda i Čelsija smo više očekivali. Možda i previše. U stvari, ako bismo bili iskreni, možda su Arsenal i Totenhem, bar na ponekoj utakmici, ove sezone imali više inspirativnih momenata od Junajteda i Čelsija.

Posebno od Junajteda, koji je ove sezone u duelima sa ekipama iz TOP 6 Premijer lige ostvario samo tu jednu pobedu nad Totenhemom.

Liga šampiona sad je već dosta daleko.

gallery

ENGLESKA 1 - 36. KOLO

Petak

Liverpul – Hadersfild  5:0 (2:0)
/Keita 1, Mane 23, 66, Salah 45, 83/

Subota

Totenhem - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Antonio 67/

Fulam - Kardif 1:0 (0:0)
/Babel 78/

Kristal Palas - Everton 0:0

Sautempton - Bornmut 3:3 (1:2)
/Long 12, Vord Prouz 55, Target 67 - Gosling 20, Vilson 32, 86/

Votford - Vulverhempton 1:2 (0:1)
/Grej 49 - Himenez 41, Žota 77/

Brajton - Njukasl 1:1 (0:1)
/Gros 75 - Perez 18/

Nedelja

Lester - Arsenal 3:0 (0:0)
/Tilemans 59, Vardi 86 i 90+2/

Barnli - Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Aguero 63/

Mančester junajted – Čelsi 1:1 (1:1)
/Mata 11 – Alonso 43/

(FOTO: Reuters)


tagovi

David De HeaHuan MataMarkos Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara