Šta uradiše petro-dolari...

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 08:59

Bešiktaš u nepovoljnom položaju pred veliki derbi

Do pre nekoliko dana dvojka na Ulker stadionu delovala je realno, iako nije viđena od 2005. Fener je krizirao – pobeda u Konji samo je donekle skinula pritisak sa trenera Filipa Kokua – dok je Bešiktašova forma bila u usponu, a njegovi fudbaleri listom su najavljivali osvetu za (gledano iz njihove perspektive) krađu u aprilskom polufinalu kupa.

Podsećamo, u revanšu na ovom terenu trener Bešiktaša Šenol Guneš pogođen je u glavu predmetom koji su bacili domaći navijači i morao je u bolnicu na ušivanje. Utakmica je prekinuta, crno-beli su zahtevali da se registruje službenim rezultatom u njihovu korist, ali je FF Turske odlučila da se odigra nova, što su gosti odbili, pa je u finale otišao veliki rival.

Izabrane vesti

No, u Bešiktašove planove i pripreme za derbi umešali su se napadač Alvaro Negredo i petro-dolari iz UAE. Bivši španski reprezentativac nedavno je raskinuo ugovor sa istanbulskim velikanom, da bi nekoliko sati kasnije potpisao za Al Nasr iz Dubaija.

I to nije sve: njegovim stopama mogao bi da krene i iskusni brazilski golgeter Vagner Lav. Predsednik Bešiktaša Fikret Orman navodno je odobrio i ovaj „razvod", pa samo možemo da zamislimo šta su pomislili navijači Orlova (o Gunešu i njegovim saradnicima da ne pričamo) kada su videli da su se napadačke opcije svele na nepredvidivog Mustafu Pektemeka, neiskusnog Givena Jalčina i još uvek nedokazanog Kanađanina Kajla Larina.

Sve to nateralo nas je da odustanemo od prvobitne zamisli, sugerišemo vam keca i duplu šansu 1X i(li) golove. Podsetimo, Bešiktaš je u Ligi Evrope savladao Sarpsborg na svom terenu (3:1), dok je Dinamo Zagreb demolirao Fenerbahče na Maksimiru (4:1). 

TURSKA 1 - 6. KOLO:

Petak
Erzurum - Ankaraguču 0:1 (0:0)
/Ozer 90/

Bursa - Bašakšehir 0:0

Subota
Malatija - Rize 1:0 (1:0)
/Aleksić 43/

Kajzeri - Konja 0:2 (0:2)
/Jatabar 36, Jonson 45+1/ 

Trabzon - Gectepe 1:2 (0:2)
/Jilmaz 66 - Oztekin 8, 28/ 

Nedelja
Kasimpaša - Alanja 1:2 (0:1)
/Dianje 89 - Papis Sise 45+1, 87/ 

Ahisar - Galatasaraj 3:0 (0:0)
/Manu 51, Vural 80. penal, Jumlu 84/ 

Antalija - Sivas 2:1 (2:1)
/Erdinč 35, Dukara 45. penal - Kone 10. penal/

Ponedeljak
20.00:  (2,55) Fenerbahče (3,35) Bešiktaš (2,75) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Besiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara