Stadioni u Italiji gori su nego u Gabonu

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.02.19. | 18:59

Situacija sa infrastrukturom u Italiji prevazilazi svaku logiku, kaže Đani Infantino, prvi čovek FIFA

Prredsednik Svetske fudbalske organizacije (FIFA) Đani Infantino iskritikovao je Italijane kako malo ulažu u stadionsku infrastrukturu i izrazio veliku zabrinutost što na Apeninima samo Udineze i Juventus imaju stadione u svom vlasništvu. 

Infantino je u razgovioru za RAI sport kazao :
"Situacija sa stadionima u Italiji prevazilazi svaku logiku. To je zemlja koja ima neverovatnu strast i kulturu prema fudbalu. A ipak, danas je Italija iza Gabona (organizovao poslednji Kup afričkih nacija) ako u obzir uzmemo kvalitet stadiona. Neverovatan je podatak da samo Juve i Udineze imaju svoje arene. Ljudi treba da shvate da stadion nije samo trošak, već da je kvalitetna investicija".  

Izabrane vesti

Ne čudi, dakle, upinjanje Rome poslednjih godina da se izbori sa lokalnim vlastima za gradnju novog stadiona. Napoli, Lacio, Fjorentina i Bolonja trenutno se bave projektima, a i Inter česlnici Intera često su razmišljali u tom pravcu.  

Italijanski stadioni poslednji put su u velikoj meri "umiveni" za Mundijal 1990. u toj zemlji. Sve posle toga bile su samo kozmetičke korekcije...

Foto: Reuters


tagovi

Đani Infantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara