Slavlje Napretka (©Starsport)
Slavlje Napretka (©Starsport)

Stamenković odbranio Mladost, Varjačić u nadoknadi kaznio Napredak za sve promašaje

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 21:30

Mladost na iskustvo do pobede u Kruševcu, Čarapani još bez gola u šampionatu - 0:1

Kao predskazanje bila je današnja izjava Vladimira Savića za naš portal da će najveća prepreka protiv Mladosti za Napredak biti njegov kolega na golu, Saša Stamenković. Iskusni čuvar mreže najzaslužniji je za dobar rezultat Mladosti na novom gostovanju i za to što Čarapani još uvek nisu upisali gol u prvenstvu. Domaćin je promašivao šanse, a gost čekao svoju priliku i dočekao je na isteku 90. minuta, kada je Varjačić prevario odbranu tima iz Lazarevog grada. Napredak – Mladost 0:1.

Očekivano tvrdu utakmicu, s obzirom da su i Dragan Perišić i Igor Savić krenuli u meč sa po trojicom igrača u poslednjoj odbrambenoj liniji, bolje je otvorio Napredak, koji je kroz posed probao da poremeti linije Mladosti i pokuša da nađe prostor za smislenije napade.

Izabrane vesti

Najbolju priliku u prvom delu igre, iz verovatno najelegantnije akcije Čarapana u dosadašnjem toku šampionata, propustio je Stoiljković, kada ga je Đorđe Jovanović sjajno našao petom, a ovaj neometan ispred gola Stamenkovića šutirao preko gola. Pre toga Vukajlović je gađao spoljni deo mreže, da bi ponovo Stoiljković i Jović oprobali udarce iz daljine.

Sa pomalo neobičnom ofanzivnom linijom, gde je Đorđe Jovanović bio na poziciji lažne devetke, a prirodni špic Nenadović na boku, Napredak je, čini se, morao da materijalizuje konkretniju igru u prvom poluvremenu, dok su Lučanci uspeli da odbrane mrežu i nekoliko puta, uglavnom preko Siluea i Udovičića, pravili pometnju u poslednjoj liniji Kruševljana. Upravo je iskusni Žarko Udovičić propustio najizgledniju priliku za goste u samoj završnici prvog dela igre.

Ulaskom Stanojlovića, koji je zamenio Nenadovića, mladi špic je preuzeo ulogu u vrhu napada, ali prva velika šansa pripala je gostima. Najpre je Savić izvanredno odbranio Veličkovićev šut, da bi u nastavku akcije Silue šutirao pored gola. Uzvratio je Napredak ponovo preko Stoiljkovića, koga je Stanojlovića sjajno našao između štopera gostiju, no isprečio mu se Stamenković.

Izgledalo je već na početku drugog dela da smo dobili mnogo živahniji meč pod Bagdalom. Otvorio se meč, pa je ponovo Stanojlović perfektno uposlio Đorđa Jovanovića, a u prvi plan još jednom izbio golman gostiju. Vukajlović je potom opalio po lopti, a Stamenković krajnjim naporom skrenuo loptu u korner. Visio je gol Napretka u vazduhu, ali domaćin nije imao ni sreće. Đeković se pojavio u napadu, uposlio Vukajlovića, iskusni čuvar mreže gostiju još jednom dokazao kvalitet.

No, odbranila se lučanska Mladost u Kruševcu, a onda, iz jednog od retkih napada u drugom delu igre, zatresla mrežu. Varjačić je u 90. minutu šutirao ka golu, lopta se odbila od odbrane domaćih i prevarila Savića za drugu pobedu Lučanaca u Mozzart Bet Superligi.

NAPREDAK - MLADOST LUČANI - 0:1 (0:0)

/Varjačić 90/

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: Ivković M.

Napredak: Savić 6,5, Đeković 6, Mršić 6, Prijović 6, Vukajlović 6,5, Jovanović S. 5,5, Ljubomirac 6, Jović 6 (od 81. Bojović -), Stoiljković 5,5 (od 73. Krstić -), Jovanović Đ. 6 (od 81. Tomić), Nenadović 5 (od 46. Stanojlović 6)

Mladost: Stamenković 8, Milošević 6, 5 , Joksimović 6,5, Ćirković 6, Varjačić 7, Udovičić 7, Tomić 6 (od 75. Radivojević -), Tumbasević 6,5, Veličković 6 (od 75. Žunić -), Mirić 6 (od 64. Frajdej 6,5), Silue 6,5

Igrač utakmice: Saša Stamenković (Mladost) 8

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)

/L. Luković 34, Stamenić 78, M. Luković 90+2/

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 3:2 (2:1)

/Čumić 15, 40, Nikolić 73 - Pejović 44, Marjanović 59/

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (3:0)

/Bukari 20, Bogićević ag 24, Kangva 45/

Železničar - Voždovac 0:1 (0:1)

/Vujanović 21/

Nedelja

Radnik - Novi Pazar 0:0

Javor - TSC 0:3 (0:3)

/Stanić 20pen, Jovanović 37, Pantović 45pen/

Napredak - Mladost Lučani 0:1 (0:0)

/Varjačić 91/

Odloženo

Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

Aleksandar VarjačićSaša StamenkovićMladost LučaniNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara