Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković pred premijeru: Krstović je hteo da sruši svet, ne možemo da nađemo boljeg od Rodića, igraće Dioni

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.07.21. | 15:46

Bez odgovara Aleksandru Stanojeviću

Iza istorijske sezone protkane duplom krunom, prvom posle 14 godina, i uspešnih igara u Evropi ostala su samo sećanja. Navijačka sećanja. Svestan je trener Crvene zvezde Dejan Stanković da je vreme u Ljutice Bogdana odavno resetovano, i da istorijske zaostavštine više nisu u fokusu ovdašnje javnosti.

Ispred Crvene zvezde je Vojvodina (sutra, 20 časova), a iza ugla jedan od najvažnijih mečeva ovog leta, gostovanje kazahstanskom Kairatu. Vreme visokog napona na najvećem srpskom stadionu, ali i period lepog življenja. Prvi put posle 13 meseci srpski šampion će sutra imati podršku dobro popunjene Marakane, imaće navijači crveno-belih šansu da se poklone timu za učinjeno, vide ovoletošnja pojačanja i osete da li je ekipa spremna za ono što sledi.

Izabrane vesti

Deluje da Dejan Stanković jeste…

Srećni smo svi, što počinje prvenstvo. Napravili smo odličnu stvar prošle sezone, igrali dobar fudbal u Srbiji i Evropi. Kada se tako nešto uradi stavlja se tačka, sada krećemo od nule. Ono od prošle godine može samo da nam bude dobar primer. Što se tiče utakmica, žao mi je što nismo odigrali još neke jače utakmice. Imali smo dva otkaza, ali da ne otkrivam imena klubova. Jedva čekam navijače sutra na stadionu, u Gracu smo se prvih 15 minuta zbunili. Vratio se pravi fudbal, očekujem da dođe maksimalan broj navijača i da pozdrave momke, jer smo to zaslužili“.

Crveno-beli težeg protivnika nisu mogli da dobiju na startu sezone, mada Novosađani stižu u krnjem sastavu, izranjavani povredama.

Odmah derbi kola. Vojvodina je mnogo promenila, počev od trenera do igrača. Podmladili su se. Znam Đoleta vrlo dobro, napravio je ozbiljan posao sa Radnikom. Fajter je, napreduje, i preneće energiju na momke. Nama su ciljevi jasni, ne gledamo korak unapred. Svaka sledeća utakmica je najvažnija“.

Veruje mladi stručnjak da će crveno-beli u nekim segmentima delovati bolje nego prošle sezone.

Teren je jedino merilo da vidimo da li smo brži i organizovaniji. Na tome smo najviše radili, kao i na adaptiranju momaka koji su došli. Radili smo na tome da Zvezda bude bolja. Lepo je što na početku igramo jak meč, da vidimo gde smo. Mada mi znamo gde. Čekaju nas odmah kvalifikacije“.

Nije želeo Dejan Stanković da replicira kolegi sa Partizanove klupe Aleksandru Stanojeviću posle reči da je klub iz Ljutice Bogdana favorizovan.

Ja se bavim samo Crvenom zvezdom. Nisam ovde da dajem komentare na izjave. Već moje komentare vezane za Crvenu zvezdu. Svako neka radi onako kako misli da treba“.

Crvena zvezda je tokom pripremnog perioda igrala u formaciji sa četiri pozadi. Malo iznenađenje predstavljala je postava sa trojicom centralnih defanzivaca protiv Šturma.

Hteo sam da igramo tako, kako bih obezbedio komoditet Dragoviću. Da ga ne bi pocepali, jer je tek stigao kod nas. Imao je izuzetno Prvenstvo Evrope. Mi igramo tako da možemo brzo da se adaptiramo na rivala i utakmice“.

Još malo o Dragoviću i pojačanjima.

Drago je odlično, veoma se brzo adaptirao.. Dioniju je potrebno još malo vremena, ali sigurno će igrati. Ozbiljno računamo na njega, da ga osposobimo za ono što ga očekuje u narednom periodu. Krstičić se brzo adaptirao i veoma brzo shvatio zahteve i načine igre. On nikada nije imao problem sa spremom“.

Posebne reči hvale idu na račun Krstovića.

Zaslužio je da potrošimo neku reč na njega.. Rad i strpljenje to je jedini recept. Nijednom za godinu dana nisam imao problem sa njim. Imao je pristup treningu kao da je utakmica. Na početku je hteo da sruši svet, hteo je da razbije sve. Mnogo je napredovao. Oslonićemo se na njega… Grupa ga poštuje, treba da bude sa nogama na zemlji“.

Morao je Stanković da prokomentariše i status Miloša Degeneka i Gelora Kange.

Oni su prvotimci Crvene zvezde. Ne mogu da igram sa pet štopera. Morali smo da damo malkice više minuta nekom ko je došao. Degenek zna sve zahteve, nemamo nikakav problem sa njim. Voleo bih da ste vi u situaciji da imate trening sa 28 igrača i da neko mora da otpadne kada se igra deset na deset. Dobro je što me boli glava jer ne znam ko će da igra“.

Deluje da je za Crvenu zvezdu prelazni rok završen i da neće biti dolazaka, čak ni levog beka.

Kada je spreman Rodić može da odigra dva prvenstva. Verujem, stvarno verujem, da mi boljeg od njega ne možemo da nađemo. On je imao sitne povrede, rupture, temperaturu i nikada nije ustuknuo. Veliki respekt. A kada je alternativa u pitanju uvek možemo da izrotiramo“.



tagovi

Dejan StankovićNikola KrstovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara