Le Talek i Milan Borjan
Le Talek i Milan Borjan

Statistika je jasna: Borjan i Le Talek u timu sezone u Ligi Evrope!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.05.18. | 12:51

Pored asova kakvi su Grizman, Paje, Fekir...

Atletiko se proštao do pehara za osvajača Lige Evrope, ali ova sezona u drugom po značaju evropskom takmičenju pamtiće se i svuda gde ima Srba. Prvi put u istoriji, Partizan i Crvena zvezda imala su po dva predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope. A crveno-beli su danas dobili i dva predstavnika u timu sezone u Ligi Evrope!

Milan Borjan i Damijan Le Talek uvršteni su najboljih 11 u izboru portala WhoScored.com. Tačnije, nije to baš bio izbor, bolje je reći da su Borjan i Le Talek sami sebi obezbedili mesto u timu sezone, jer se ovde radi o statističkom portalu koji računa samo brojke, ne i subjektivan utisak. Ali je prilično cenjen, pa ga redovno citiraju i najveći evropski mediji, poput Gardijana. Dakle, nije nebitan izvor.

Izabrane vesti

A čime su obrazložili to što je, primera radi, Borjan čak i ispred Jana Oblaka iz šampionske ekipe Atletika? Prosečna ocena za 30-godišnjeg golmana vrlo visokih 7.20. Dalje, pet puta netaknuta mreža u osam utakmica u Ligi Evrope. I prosek od 3,5 odbrana po utakmici. Oblak realno nije ni imao toliko posla pored onakve odbrane Jorgandžija. Borjan je nekoliko puta spasavao Zvezdu.

To ipak ne znači da je odbrana podbacila. Naprotiv. Otud i Le Talek u idealnih 11. U proseku 6,3 raščišćavanja (mada to nije najsrećniji prevod, ali kapirate o čemu se radi) i procečna ocena 7,28.

Inače, najbolji igrač Lige Evrope je Antoan Grizman - zar je tu bilo neke dileme? - sa prosečnom ocenom od 7.91, tu su i desni bek Lajpciga Štefan Lajner, štoper Estersundsa Sotiris Papajanopulos, levi bek Zenita Domeniko Krišito, vezisti Ken Sema (opet Estersunds), Remo Frojler (Atalanta), Luis Alberto (Lacio), Dimitri Paje (Olimpik Marselj) i Nabil Fekir (Olimpik Lion). I naravno Borjan i Le Talek.

Hajde sad realno, ima li jednog čoveka da je pred početak sezone i pomislio da bi to moglo da se desi?

Ogromne čestitke za obojicu.

Jedini problem? Ova vest sigurno neće pomoći Crvenoj zvezdi da ubedi Le Taleka da produži boravak na Topčiderskom brdu. Ovakve informacije sigurno imaju i strani klubovi. I neće ih zanemariti.

Edit: Lepo su odmah primetili naši čitaoci u komentarima ispod teksta - i Borjan i Le Talek u najbolje timu Lige Evrope, ali nisu uspeli da se domognu mesta u najboljem timu Superlige?!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Milan BorjanDamijan Le Talek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara