Stefan Čolović (©Starsport)
Stefan Čolović (©Starsport)

Stefan Čolović pun entuzijazma čeka okršaj sa crveno-belima: Prilika da se izmerimo sa ekipom ozbiljnog kvaliteta

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.10.22. | 10:56

"Ključno je da u utakmicu uđemo bez bilo kakve presije, da pružimo svoj maksimum na terenu i pokušamo da ponovimo igru iz prethodna tri kola"

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Oči fudbalske javnosti u Srbiji danas će biti uperene ka stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu, gde će probuđeni Radnički 1923 pokušati da odoli aktuelnom šampionu Srbije i predvodniku superligaškog karavana Crvenoj zvezdi u jednoj od najinteresantnijih utakmica 15. kola Mozzart Bet Superlige Srbije (14 časova, TV Arena Sport 1 Premium).

Izabrane vesti

Duel sa crveno-belima nije mogao doći u boljem trenutku za Kragujevčane, koji su u poslednje vreme drastično podigli nivo forme i nizom od tri uzastopna trijumfa najavili proboj u gornju polovinu tabele. Svesni su Šumadinci da je pred njima najveći izazov do kraja jesenjeg dela šampionata, ali ih to ne plaši, već naprotiv, samo dodatno inspiriše da u susretu sa jednim ozbiljnim rivalom pokažu sve svoje kvalitete.

Ove tri pobede svakako su podigle atmosferu u ekipi i omogućile nam da znatno rastrećenije dočekamo duel sa Crvenom zvezdom. Sigurno da ova utakmica predstavlja dobar ispit naših trenutnih mogućnosti i priliku da se izmerimo sa jednom ekipom ozbiljnog kvaliteta. Očekujem jednu dobru, dinamičnu i otvorenu utakmicu, sa dosta šansi i golova, u kojoj će publika verujem uživati“, iznosi svoja očekivanja Stefan Čolović, jedan od kreatora rezultatskog preporoda Crvenih u poslednjih mesec dana.

Beograđani su imali samo tri dana da se „prešaltaju“ sa evropskog na superligaški kolosek, gde će pokušati da održe pobednički ritam i sačuvaju status lidera na tabeli, koji im sada već ozbiljno ugrožava TSC iz Bačke Topole. Nedavni susret sa mađarskim Fenrencvarošem u Ligi Evrope dodatno je iscrpeo ne tako male resurse srpskog šampiona, što bi Kragujevčani i te kako mogli da iskoriste.

Svakako da će oni biti možda ne toliko fizički, koliko emotivno ispražnjeni nakon gostovanja u Mađarskoj. Bez obzira na sve, to je jedna ozbiljna ekipa sa velikim i kvalitetnim rosterom, kojoj pripada uloga favorita u predstojećem susretu. Ključno je da u utakmicu uđemo bez bilo kakve presije, da pružimo svoj maksimum na terenu i pokušamo da ponovimo igru iz prethodna tri kola“, smatra hitronogi fudbaler.

Ne može se prenebregnuti činjenica da je upravo Čolović, zajedno sa još dvojicom novajlija pristiglih u finišu prelaznog roka, Brazilcem Evandrom da Silvom i hrvatskim napadačem Markom Šimićem, udahnuo vetar u jedra kragujevačkom supeligašu, koji je jednom trenutku delovao „klinički mrtav“.

Ja sam ovde došao kao igrač sa određenim superligaškim iskustvom da pomognem ekipi u ostvarenju zacrtanih takmičarskih ciljeva. Mislim da je Radnički i pre mog dolaska igrao jako dobro, ali nije imao sreće sa rezultatima. Sada se konačno sve poklopilo, ušli smo u seriju dobrih rezultata i meni je drago ukoliko sam na bilo koji način doprineo tome“, skromno konstatuje doskorašnji član beogradskog Čukaričkog.

I na prethodnoj utakmici protiv niškog Radničkog na „Čairu“ Čolović je bio među najistaknutijim pojedincima u kragujevačkom timu. Postigao je drugi i inicirao akciju kod trećeg pogotka Crvenih na ovoj utakmici, pa stoga i ne čudi što navijači Radničkog 1923 upravo u njemu vide igrača koji bi mogao da pomrsi konce crveno-belima.

Sigurno da je lep osećaj postići gol na jednoj tako bitnoj utakmici, kao što je bila ova u Nišu. Retke su ekipe koje uspevaju da donesu sva tri boda sa „Čaira“, što ovu pobedu čini još dragocenijom. Mislim da smo jednom zrelom i odgovornom igrom na toj utakmici pokazali da izrastamo u ozbiljnu takmičarsku ekipu, koja po kvalitetu zaslužuje da se nađe među prvih šest timova na tabeli“, završava razgovor jedan od glavnih aduta Radničkog 1923 na današnjoj utakmici.

SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

15.00: (2,25) Mladost GAT (3,25) Mladost Lučani (3,30)

17.00: (2,75) Novi Pazar (3,10) Vojvodina (2,70)

19.00: (1,50) TSC (4,00) Voždovac (7,65)

Subota

15.00: (2,00) Spartak (3,45) Kolubara (3,80)

17.00: (2,55) Javor (3,15) Radnički Niš (2,85)

19.00: (1,63) Napredak (3,80) Radnik (5,70)

Nedelja

14.00: (14,0) Radnički 1923 (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30: (1,50) Partizan (4,20) Čukarički (6,75)



tagovi

Radnički KragujevacFK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaStefan Čolović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara