Stigao je novi gazda!

Vreme čitanja: 5min | sub. 18.08.18. | 09:54

Počinje Serija A

Italijanska Serija A je ovog leta bila vodeće fudbalsko tržište na Starom kontinentu. Klubovi ovog takmičenja su jedini uz ekipe iz engleske Premijer lige potrošili preko 1.000.000.000 evra na pojačanja, a pored toga su od prodaje prihodovali oko 800.000.000, što je duplo više od učinka timova sa Ostrva.

Naravno, najveću razliku ovog leta napravio je Juventus, koji je ubedljivo najviše pazario ovog leta u Evropi (potrošeno preko 250.000.000 evra na pojačanja), ali treba napomenuti da su u samom vrhu po ovom kriterijumu i Roma, Milan i Inter, kao i da ni ostatak lige, bar kada su u pitanju oni viđeniji klubovi, nije nimalo škrtario, pa je jasno da je kvalitet značajno podignut.

Izabrane vesti

I pored svega toga, ne deluje da Juventus može da ima ozbiljnijeg konkurenta za šampionsku titulu, a jedinu nadu ostalim timovima može da predstavlja činjenica da će Stara dama ovoga puta čitavu sezonu podrediti osvajanju Lige šampiona.

Čelnici sedmostrukog uzastopnog šampiona Italije imaju apsolutnog osnova za to. Doveli su zvanično najboljeg igrača na planteti Kristijana Ronalda, a ostale "pukotine" u timu zakrpili vrhunskim pojačanjima kao što su Žoao Kanselo, Emre Džan, Leonado Bonuči... Čini se da Masimilijano Alegri u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije imao ovako kompletiran tim, što će mu svakako biti dodatni izazov, ali i opterećenje, s obzirom na to da je na kraju prošle sezone bio na izlaznim vratima Juventusa. Ipak, ostao je i - nije pogrešio.

RONALDOV DOLAZAK - EKSPLOZIJA KOJOJ SE NIKO NIJE NADAO

Angažovanje Kristijana Ronalda za "skromnih" 117.000.000 evra iz Real Madrida izazvalo je prave tektonske poremećaje na Starom kontinentu, koji bi mogli da imaju višegodišnji povoljan uticaj na kompletnu klimu u Seriji A, s obzirom na to da su ovo takmičenje zbog nestabilne situacije najkvalitetniji evropski igrači proteklih godina uglavnom zaobilazili u širokom luku. Ovog leta, Italijani su definitivno uspeli da povrate renome.

Ronaldo će Staroj dami doneti ne samo dodatni kvalitet, već i veliko iskustvo na međunarodnoj sceni. Sjajni Portugalac je na psihološkom planu verovatno na vrhuncu kada je u pitanju dosadašnja karijera i to bi moglo da bude plodonosno kada su u pitanju ambicije giganta iz Torina.

Juventus bi i bez njega bio veliki favorit za odbranu šampionskog trona, tako da će se Alegri verovatno truditi da ga maksimalno poštedi u domaćem prvenstvu i sačuva mu svežinu za mečeve Lige šampiona.

INTER ODLIČNO PAZARIO, ROMA DOVELA CEO TIM...

Pored Juventusa, čini se da je odličan posao i odradio i Inter, čiji su čelnici bili opterećeni finansijskim fer-plejom, ali su ipak uspeli ozbiljno da ojačaju tim. Radža Najngolan je doveden iz Rome za svega 38.000.000 evra, dok je supertalentovani Lautaro Martinez je plaćen Rasingu 16.000.000 evra. Keita Balde, Vrsaljko i Politano su stigli na pozajmice s pravom otkupa, dok su Asamoa i De Fraj potpisali ugovore kao slobodni igrači.

Roma je ovog leta napravila bum sa u jednom trenutku rekordnom prodajom Alisona za 62.500.000 evra. Monći je sjajno vladao tržištem, potrošio je veliki novac, ali i doveo brojna pojačanja (najskuplji Stiven Nzonzi 30.000.000), mada ga je u jednom trenutku u potpunosti isekao propali posao s Brazilcem Malkomom, kojeg je ponuda Barselone bukvalno skinula sa leta za Rim. Roma od tada bezuspešno tumarala tržištem s pojačanjem na desnom krilu, ali je tim na kraju kompletiran po želji Euzebija di Frančeska.

Milan se u poslednjem trenutku trgao ulaskom Eliot menadžmenta. Leonardo je za kratak period uspeo da odradi nekoliko dobrih poslova, koje uključije i vrlo interesantna trampa s Juventusom oko trojke Bonuči Iguain Kaldara. Rosoneri su uspeli da skockaju solidan sastav, koji je dodatno pojačao Bakajoko, imaju supertalentovanu odbranu, ali je veliko pitanje da li će uspeti da se izbore za visok plasman u ovoj sezoni.

Napoli je bukvalno prespavao prelazni rok. Napolitancima su najzvučninja pojačanja bili Fabijan Ruiz iz Betisa (30.000.000) i Simone Verdi iz Bolonje (25.000.000), ali se čini da je najveći kapital kluba s krajnjeg juga Italije dolazak Karla Ančelotija. Staloženi strateg zna kako se osvajaju trofeji i to je ono što je nedostajalo većini njegovih prethodnika na ovom mestu. Na San Paolu je zategao već oformljeni sastav, a pored toga je uspeo i da aktivira neke igrače na koje Mauricio Sari nije računao. Tu se pre svega misli na srpskog štopera Nikolu Maksimovića, koji je opravdao poverenje u pripremnom periodu.

Sva priča oko Lacija ovog leta svodila se isključivo na prodaju Sergeja Milinković Savića. Gazda Rimljana Klaudio Lotito nije odstupao od zacrtane cene od 150.000.000 evra. Ono što je zarađeno od prodaje Filipea Andersona u Vest Hem (38.000.000 evra) potrošeno je na pojačanja kao što su Hoakin Korea, Aćerbi, Beriša i Durmisi.

PARMA, FROZINONE I EMPOLI GLAVNI KANDIDATI ZA ISPADANJE, ATALANTA, FJORENTINA, SAMPDORIJA I TORINO POTENCIJALNA IZNENAĐENJA

Poslednji dan prelaznog roka i pored velikih očekivanja nije doneo neke specijalno velike poslove. Da Torino nije oteo Zazu Sampdoriji, Samp potom potpisao Saponaru, a Udineze doveo Teodorčika, bilo pit praktično propalo veče.

U svakom slučaju, pored velike šestorke, koja je već viđena na čelu tabele, imaćemo nekoliko potencijalnih kandidata, koji bi mogli da se upuste u borbu za izlazak na evroscenu. Tu se pre svega misli na Atalantu, Fjorentinu, Sampdoriju i Torino, koji su sastavili dobre timove i biće tvrd najvećima.

Ekipe koje su ušle prošle sezone, Parma, Empoli i Frozinone su ujedno i glavni kandidati za povratak u Seriju B, jer deluje da imaju značajno manje kvaliteta od ostalih.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 1017 ITA 1 Chievo - Juventus pk 2-2 1,72
Sub 20:30 1018 ITA 1 Lazio - Napoli tgg gg 1,62
Ukupna kvota2,79

SRBI U SERIJI A

Nikola Milenković - Fjorentina
Dušan Vlahović - Fjorentina
Petar Mićin - Udineze
Filip Đorđević - Kjevo
Ivan Radovanović - Kjevo
Nenad Tomović - Kjevo
Strahinja Tanasijević - Kjevo
Filip Đuričić - Sasuolo
Dušan Basta - Lacio
Sergej Milinković Savić - Lacio
Aleksandar Kolarov - Roma
Darko Lazović - Đenova
Ivan Lakićević Đenova
Saša Lukić - Torino
Adem Ljajić - Torino
Vanja Milinković Savić - SPAL

SERIJA A - 1. KOLO

Subota
18.00: (11,0) Kjevo (6,25) Juventus (1,25)
20.30: (2,75) Lacio (3,35) Napoli (2,55)

Nedelja
18.00: (3,50) Torino (3,45) Roma (2,10)
20.30: (2,30) Bolonja (3,10) SPAL (3,35)
20.30: (2,50) Parma (3,10) Udineze (3,00)
20.30: (6,00) Sasuolo (4,00) Inter (1,57)
20.30: (2,25) Empoli (3,20) Kaljari (3,35)

Ponedeljak
20.30: (1,38) Atalanta (4,70) Frozinone (8,50)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Kristijano RonaldoSerija AJuventussportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara