Stiglo Dortmundovo dete! Ima li nade za Romantičare? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.18. | 10:10

Vardar je favorit, ali u redovima nominalnog domaćina nadaju se da mogu da pomrse račune trostrukom uzastopnom šampionu

Vreme je za večiti derbi!

Tačnije, Stari skopski derbi između Rabotničkog i Vardara (14.00). Gosti u daleko boljem raspoloženju ulaze u ovaj duel, što zahvaljujući dobroj formi, što posrtanjima Rabotničkog koji je u prolećnom delu sezone od maksimalnih šest osvojio samo jedan bod.

Izabrane vesti

Kada ne ide, nešto mora da se menja, pa zato ni ne čudi što je uprava Rabotničkog odlučila da reaguje. Stigao je reprezentativni napadač Viktor Angelov. Rođen je u Dortmundu, napravio prve fudbalske korake u redovima Milionera, obreo se u skopskom Metalurgu i Ujpeštu, a prošao je i mlađe kategorije Šalkea i Rabotničkog. Postojala je mogućnost da će Angelov propustiti ovaj susret zbog suspenzije, ali mu je tamošnji fudbalski savez istu ukinuo, pa će se ofanzivac staviti na raspolaganje treneru Goranu Stankovskom

Kako bilo, Vardar je favorit. Osim što je u odličnoj formi od 10 mečeva bez poraza (uračunate i tri prijateljske), trostruki uzastopni šampion Makedonije ima i najbolju odbranu u ligi (0,85 primljenih golova u proseku).

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 14:00 1963 MKD 1 Rabotnicki - Vardar kmb X2&0-2 2,25
Ukupna kvota2,25

Ipak, napadač Rabotničkog Stojanče Velinov veruje da ništa ne mora da znači jer je derbi utakmica za sebe. U prilog Rabotničkom idu i brojke. Rabotnički je izlazio neporažen iz poslednja tri okršaja sa Vardarom kada je bio nominalni domaćin (Romantičari dele stadion Filip II sa Vardarom), a na poslednjem dvoboju ovih timova u decembru slavio je Vardar sa 1:0.
"Činjenica je da nismo dobro započeli nastavak sezone. Poraz od Pelistera nas još uvek boli, ali sada smo maksimalno fokusirani na derbi sa Vardarom. Verujem da možemo da odigramo mnogo bolje nego dosad i da iznenadimo Vardar. To što su oni favoriti ne znači automatski da će i osvojiti bodove", optimističan je Velinov. 

Pravdu na skopskom derbiju deliće najbolji makedonski sudija Aleksandar Stavrev.

MAKEDONIJA 1 - 21. KOLO:

Subota

Nedelja

 

 

 

 

Foto: Shutterstock


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analizaMakedonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara