Stivi Dži je rekao - DA! Kreće nova era najtrofejnijeg kluba na svetu...

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 13:04

Prvi i konačni cilj - prekinuti Seltikov teror

Glazgov Rendžers je stavio tačku na jednu eru, a novu, čija bi parola mogla da bude "prekinuti teror najvećeg rivala - Seltika", započinje s legendom Liverpula na klupi - Stivenom Džeradom! Prethodnih dana spekulisalo se kako najtrofejniji klub na svetu (54 titule šampiona, 33 FA kupa i 27 Liga kupova) želi Stivi Džija na svojoj klupi, a danas gotovo svi relevantni izvori prenose kako je dogovor postignut. Navodno, Džerard je prihvatio ponuđene uslove i u narednim danima potpisaće ugovor na tri godine.   

Podsetimo, nekadašnji kapiten Redsa i reprezentacije Engleske počeo je trenersku karijeru u mladom timu Liverpula (U18) prošle godine, a na klupi Renždersa imaće debi u profesionalnom, seniorskom fudbalu...

Izabrane vesti

Da bi dobio Džerarda slavni klub iz Glazgova morao je da uradi i obeća dosta toga. Pod broj jedan - da obezbedi finansijska sredstava za ravnopravnu borbu za Seltikom, što prethodnih godina, otkako se Rendžers vratio u elitu posle bankrota, nije bio slučaj. U suštini, mladom stručnjaku je objašnjeno da će dobiti respektabilan budžet, da će problematični veterani s velikim platama biti oterani, te da će imati mogućnost da sam, po svom nahođenju formira i stručni štab i ekipu za narednu sezonu. 

Kako pišu Englezi, Džerard je već odabrao prvog saradnika. To će biti njegov nekadašnji saigrač, Gari Mekalister. Čak 10 igrača napustiće ekipu tokom leta. Među njima iskusni štoper Bruno Alveš, Meksikanac Eduardo Erera, odnosno mladi napadač iz Kolumbije Alfredo Morelos. Taj momak je najbolji strelac Rendžerasa ove sezone sa 14 golova i jedini je pravi izvor prihoda kada. Novcem od njegove prodaje Džerard će pokušati da dovede najbolje mlade igrače Škotske...

Već su ugovorena i neka pojačanja. Iskusni golman Alan Mekgregor vraća na Ajbroks posle šest godina. Takođe, dogovoren je i vezista Skot Arfild iz Barnlija. To je, naravno, samo početak.Predsednik kluba Dejv King obećao je novac i za daleko zvučnija imena.  

Sve ovo "na papiru" zvuči dosta dobro. Očigledno se radi o ambicioznom projektu čiji bi temelj trebalo da bude Stiven Džerard. Ujedno, biće to i dobar test za novajliju u poslu. Da vidimo od kakvog je materijala sazdan, odnosno da li ima "štofa" za velike trenerske stvari. Teško da je Stvi Dži mogao da ima jači "kontrolni" od ovog: Rendžers, veliki klub, pa još napaćen i izmrcvaren niželigaškim fudbalom, a željan i gladan uspeha. U takvim uslovima uzeti trofej moglo bi da znači da je Džerard materijal za nešto veliko.    

Podsetimo, Glazgov Rendžers nije uzeo titulu od 2011. godine... 

Englezi još navode da se za trenerske (menadžerske) usluge Stivena Džerarda interesovao i Ipsvič, čaln Čempionšipa. 


tagovi

Glazgov RendžersStiven DžerardGari Mekalister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara