Veljko Birmančević (©Starsport)
Veljko Birmančević (©Starsport)

Stiže ponuda iz Holandije za Veljka Birmančevića

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.12.20. | 13:36

Groningen traži fudbalera Čukaričkog

Otkako je Dušan Đorđević seo na klupu Čukaričkog, eksplodirao je Veljko Birmančević.

Kao da je novi trener oslobodio krila lucidnom vezisti, koji je jesenju polusezonu završio sa osam golova i šest asistencija. Za igrača od 22 godine je to sasvim dobar učinak, koji nije promakao ni skautima klubova sa Zapada Evrope.

Izabrane vesti

Dobre Birmančevićeve igre mogle bi da mu obezbede transfer u Holandiju. Kako saznaje Žurnal, na adresu Čukaričkog stiže ponuda Groningena, kluba u kojem su igrači pristigli iz Srbije ostavili veliki trag kroz istoriju. Počev od Milka Đurovskog, koji je iz Partizana otišao među zelene, preko Dejana Čurovića do Dušana Tadića i Filipa Kostića.

Svima je Groningen bio sjajna odskočna daska u karijeri, pa bi mogla da bude i Veljku Birmančeviću, koji je ponikao u Partizanu, gde nisu imali strpljenja da ga „sačekaju“, a želja mu je bila da obuče dres Crvene zvezde, koja je od te ideje odustala upravo zato što je nastupao za večitog rivala.

Bilo je za Veljka interesovanja i od Ferencvaroša, mađarskog prvaka koji je igrao u Ligi šampiona ove sezone, ali sada Groningen vodi u toj trci.

Imao je Čukarički nekoliko sjajnih transfera poslednjih godina, igrače je prodavao na zapad Evrope, a tim putem bi ove zime mogao da krene i Birmančević.


tagovi

GroningenSuperligaČukaričkiVeljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara