(©Starsport)
(©Starsport)

Stojan Leković posle pet meseci pauze na golu Radničkog 1923: Opet radim ono što najviše volim

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 11:00

Mladi golman Radničkog 1923 je na utakmici sa Voždovcem upisao svoje prve minute u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige.

Datum: 12. novembar 2022. godine. Tog dana je Stojan Leković poslednji put stajao na golu kragujevačkog superligaša, pre nego što je započeo višemesečnu borbu sa povredom kolena zbog koje je propustio veći deo prolećne polusezone u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Prošao je dva metra visoki čuvar mreže kroz pravu golgotu dok nije ponovo stao među stative. Dva puta je popularni Leka morao „pod nož“, što je naravno prolongiralo period njegovog oporavka i povratka na teren.    

Izabrane vesti

„Prva operacija medijalnog meniskusa mi je urađena 29. novembra. Kako proces oporavka nije išao baš najbolje, odlučio sam da uradim novi snimak, koji je pokazao da moram na još jednu operaciju. Tek nakon te druge operacije počeo sam da osećam određeni boljitak. Posle nešto više od mesec dana krenuo sam sa laganim treninzima, da bih tek u poslednjih mesec-dva počeo da treniram punim intenzitetom“, ispričao je Leković kratak istorijat svoje borbe sa povredom kolena, koja ga je odvojila od terena punih pet meseci.

Činjenica da nije bio u stanju da radi ono što najviše voli razjedala je dušu perspektivnog čuvara mreže dok je sa tribina posmatrao prve prolećne bitke svoje ekipe u kojima nije mogao da učestvuje.

„Bilo mi je jako teško u tom periodu, naročito kada sam saznao da moram na još jednu operaciju kolena. Posebno me je pogađalo to što nisam bio u mogućnosti da pomognem saigračima na početku prolećnog dela sezone.  Mnogo mi je u tim trenucima značila podrška porodice i prijatelja, koja mi je pomogla da nešto lakše prebrodim ovaj za mene izuzetno težak period“.

Mada je još od utakmice sa kruševačkim Napretkom konstantno u protokolu, Leković je tek u petak uveče na voždovačkom Krovu ponovo stao među stative. Bio je to poseban i prilično emotivan trenutak za skormnog dugajliju, koji ne krije svoju egzaltiranost povratkom na teren.

„Fenomenalan je osećaj ponovo stati na gol! Presrećan što sam posle ovih pet dugih meseci opet u prilici da radim ono što najviše volim“.

Nažalost, Lekovićev povratak na gol Radničkog nije bio rezultatski uspešan. Njegov tim je na samom startu plej-ofa doživeo poraz na gostovanju ekipi Voždovca, koja je treći put ove sezone uspela da „uzme meru“ Šumadincima.

„Ostaje gorak ukus nakon još jednog poraza od ekipe Voždovca. Utakmica je, sama po sebi, bila dosta borbena i dinamična, iako nije nosila neki preterani rezultatski značaj. Verujem da je naš stručni štab već detektovao uzroke poraza i da će nam skrenuti pažnju na određene propuste kako ih ne bismo ponavljali u narednim utakmicama“.

Već u sredu Crveni će biti na popravnom ispitu, i to pred svojim navijačima, u duelu sa još jednim rivalom koji im nikako ne leži ove sezone, ekipom novosadske Vojvodine, koja ih je savladala u obe utakmice regularnog dela prvenstva.

„Sama činjenica da igramo pred našom publikom predstavlja dovoljan motiv za nas igrače da pružimo sto odsto svojih mogućnosti u susretu sa ekipom Vojvodine, koja u poslednje vreme igra u odličnoj formi. Radi se o ekipi koja u svom sastavu ima veliki broj kvalitetnih pojedinaca, koji su u stanju da jednim potezom reše utakmicu. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da im se dostojno suprotstavimo i verujem da ćemo uz podršku naše verne publike uspeti da dođemo do prvih bodova u plej-ofu“.

Mladi čuvar mreže oštro demantuje navode da je nakon ulaska u plej-of došlo do neke vrste zasićenja među igračima Radničkog i opadanja voljnog momenta. Štaviše, on naglašava da je motivisanost svih igrača na prilično visokom nivou, s obzirom da im se pruža mogućnost da se ponovo „izmere“ sa ekipama iz samog vrha tabele.

„Prilika da se nadmećemo sa najboljim ekipama u prvenstvu sama po sebi predstavlja veliki motiv za nas igrače da pružimo svoj maksimum u preostalih šest utakmica do kraja plej-ofa. Ja iskreno verujem će iz te naše dobre zajedničke energije i entuzijazma proisteći i dobri rezultati“, završava razgovor za Mozzart Sport „jedinica“ Kragujevčana.



tagovi

Stojan LekovićRadnički KragujevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara