Stojković je zaradio dnevnicu! Gde su bili ostali Partizanovi igrači danas?

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.10.18. | 14:53

Remi bez golova u Kuli, Spartak propustio šansu sa penala - 0:0

Kakav fudbal – takav rezultat. Malo za Partizan s obzirom na očekivanja, malo i za Spartak, imajući u vidu zicer sa 11 metara, međutim, kakva je predstava bila u Kuli najprikadnije bi bilo da i jedni i drugi vrate novac gledaocima u vidu nadoknade „za pretrpljeni bol“ što su morali da gledaju mrcvarenje lopte, jer je u nedeljnom matineu verovatno bilo sadržajnijih oblika društvenog života od utakmice koja je čak ispod nivoa i ove naše Superlige – 0:0.

Sporo, bez ritma, bez akcija za pohvalu, bez smisla za organizaciju napada (važi i za jedne i za druge), a sa dosta opstrukcije, faulova, alibi pasova. A kad lopta ide unazad umesto napred, možete misliti na šta je ličio duel 12. prvenstvenog kola u kome Subotičani mogu da žele što nisu iskoristili jedanaesterac, a osvajač Kupa Srbije što inicijativu u drugom poluvremenu nije mogao ili znao kako da pretvori u pogodak vredan zadržavanja priključka sa liderom na tabeli. Ovako, tim Zorana Mirkovića je pao čak na četvrto mesto (pobedama u ovoj rundi ga prestigli Čukarički i niški Radnički), trećim remijem u poslednje četiri ligaške utakmice uvećavši zaostatak za Crvenom zvezdom na čak devet koraka. A još nije ni kraj prvog kruga..

Izabrane vesti

Još mogu crno-beli da budu srećni što su sa stadiona „Milan Sredanović“ doneli i taj jedan bod. Na njemu da zahvale Vladimiru Stojkoviću, po ko zna koji put talismanu, jer je u 32. minutu ukrotio udarac Bojana Čečarića sa bele tačke, potvrdio da je specijalista za jedanaesterce i obnovio polemiku da li je za tim šampionskih ambicija dobro da mu golman opet bude najbolji pojedinac na terenu. On bar nešto uradi, konkretan je, potvrdio je to u nadoknadi ukrotivši i pokušaj rezerviste Dunđerskog, vanrednim odbranama doprinosi rezultatima tima, koji u polju nije imao igrača sposobnog da preuzme odgovornost, napravi šansu ili je realizuje.

Njegov kolega na suprotnoj strani Miloš Ostojić nije imao toliko posla iako, niti su pretnje Rikarda u prvom delu bile toliko opasne, ali je uspeo da zaustavi sve što je išlo ka njemu i potpiše se ispod remija u kome je špic sa Zelenortskih Ostrva u nastavku propustio najbolju šansu na utakmici...

gallery

Ostali crno-beli ni toliko. Jedno veliko ništa. Okolo, naokolo, pa pas unazad. Nekom drugom. I tako celo prvo poluvreme. U drugom tek za nijansu bolje, agresivnije, žuistrije, otuda pritisak oličen u šutevima Danila Pantića, Marka Jankovića, pa i desnog beka Nemanje R. Miletića. Nije vredelo.

Pretposlednji tim na tabeli se, utisak je, lako odbranio. A mogao je i do celog plena da Čečarić nije traljavo pucao sa 11 metara ili da su puleni Predraga Rogana u nekim situacijama, kad bi krenuli u kontru, birali jednostavnija rešenja. Ovako mogu samo da protestvuju što Aleksandar Vasić nije dosudio još jedan penal, posle duela Vladimira Stojkovića i Nemanje Tekijaškog. Sve ostalo – za zaborav.

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV – PARTIZAN 0:0

Kula
Stadion „Milan Sredanović"
Gledalaca: oko 2.500
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Žuti kartoni: Tekijaški, Milošević, Ćalasan, Marčić, Torbica (Spartak), Šćekić (Partizan)

SPARTAK ŽDREPČEVA KRV: Ostojić – Tekijaški, Ćalasan, Kerkez, Milošević – Marčić, Šimura, Glavčić (od 68. Vukčević) – Čečarić, Obradović (od 78. Torbica), Denković. Trener: Predrag Rogan.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Kosović (od 63. Nikolić), Šćekić (od 46. Zdjelar) – Janković, Pantić, Zakarić – Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

SRBIJA 1 - 12. kolo

Petak
Čukarički - Vojvodina 1:0
/Mudrinski 90+2/

Subota
Voždovac - Mladost 1:1 (0:0)
/Luković 80 - Odita 58/

Proleter - Mačva 1:0 (1:0)
/Čović 63/

Napredak - Radnik 1:1 (1:0)
/Ndiaje 26 - Pantelić 64/

Radnički Niš - Zemun 2:0 (2:0)
/Babić 28, 42/

Crvena zvezda - Rad 3:1 (1:0)
/Boaći 39, 57, Gobeljić 45+1 - Nen. Markinović 78/

Nedelja
Spartak - Partizan 0:0
16.00:  (1,87) Dinamo  (3,25)  Bačka (4,20) 

Kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

Vladimir StojkovićBojan Čečarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara