Vigan (©Reuters)
Vigan (©Reuters)

Štrajk u Viganu zbog kašnjenja plata, na trening došli samo povređeni igrači

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 14:45

Četvrti put ove sezone fudbalerima poslednjeplasiranog tima kasni plata, zbog čega su rešili da se pobune

Pre nešto više od godinu dana fudbaleri, stručni štab i rukovodstvo Vigana polivali su se šampanjcem slaveći promociju u Čempionšip. Nakon dve godine u trećeligaškom karavanu klub sa severozapada Engleske, iz mesta u blizini Mančestera, vratio se u, po mnogima, najjaču drugu ligu na svetu. Možda ne kvalitetom, ali po nagradnim fondovima, zaradi od TV prava, bogatstvu klubova i organizaciji svakako.

Sjajna atmosfera, međutim, nije potrajala. Zbog loših rezultata smenjen je Lijam Ričardson koji je uveo tim u viši rang. Nakon njega, nekadašnji fudbaler Arsenala, Mančester Sitija i Liverpula, Kolo Ture, zadržao se na klupi svega dva meseca iako je prethodno potpisao ugovor na tri i po godine. Trenutno "kestenje iz vatre" pokušava da izvadi Šon Malouni, ali mu ne ide baš najbolje. Vigan je i dalje poslednji na tabeli Čempionšipa, a klupsko rukovodstvo susrelo se sa novim problemom - štrajkom igrača.

Izabrane vesti

Lokalni list Vigan Tudej piše da su na trening u petak došli samo povređeni fudbaleri, kojima su neophodne terapije u procesu oporavka. Ostali su se upustilu u bojkot, jer im peti put ove sezone kasni plata. Podsetimo, u Engleskoj se fudbaleri plaćaju na nedeljnom nivou, ali u Viganu isplata nije redovna. Kasnila je i stručnom štabu, međutim, pomenuti list piše da su je treneri dobili sa sedam dana zakašnjenja. Igrači još čekaju, a nakon što su i pored upozorenja o štrajku odigrali utakmice protiv Barnlija, Koventrija i Votforda (osvojili dva boda), ovaj put rešili su se za radikalan potez.

Nakon međusobnog sastanka fudbaleri su saopštili klubu da neće trenirati dok im ne budu isplaćene zakasnele zarade. Dobra stvar po rukovodstvo je ta što je u toku reprezentativna pauza, pa Vigan narednu utakmicu igra tek 1. aprila protiv Kvins Park Rendžersa. Zona spasa trenutno im je udaljena osam bodova.

Iskusni štoper Stiven Koker oglasio se porukom na društvenim mrežama, u kojoj navodi da je igračima i članovima stručnog štaba ovakvim ponašanjem rukovodstva ugroženo mentalno zdravlje.

"Laži koje nam se serviraju su skandalozne. Možda postoji razlog za jedno ili dva kašnjenja, ali ovo je već peti put ove sezone i to je neprihvatljivo. Svaki dan nam se govori da je novac na putu i da će biti uplaćen popodne, a 14 dana kasnije i dalje ga nema. Dodatno zabrinjava to što sledeća plata treba da bude 7. aprila, ali klub ne može da potvrdi hoće li imati sredstva za nju", zabrinut je nekadašnji fudbaler Totenhema.


tagovi

ViganČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara