Stramaćoni, pakuj kofere!

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.03.18. | 14:59

Gotov je

Italijanski trener Andrea Stramaćoni nalazi se pred neizbežnim otkazom u praškoj Sparti, javljaju mediji u Češkoj.

Uprava češkog kluba vrlo je blizu konačne odluke zbog loših rezultata na startu prolećnog dela sezone. Pobeda, te dva remija izbacila su Spartu sa svih pozicija koje vode u evropska takmičenja naredne sezone, Posle velikih ulaganja prebogatog vlasnika kluba Danijela Kžetinskog, odnosno čak 16.000.000 evra na ime pojačanja, očekivalo se mnogo, mnogo više. 

Izabrane vesti

Kap koja je prelila čašu bio je remi protiv Brna za vikend na svom terenu. Tokom poluvremena tog susreta, navodno, došlo je do verbalnog sukoba između Stramaćonija i sportskog direktora Zdenjeka Ščasnija, inače bivšeg trenera Sparte. Ščasni je, naime, pokušao da ukaže Stramaćoniju na izvesne taktičke anomalije, posle čega je puklo među njima. 

Mediji u Češkoj tvrde da je upravo Ščasni najbliži tome da uzme vreo krompir u svoje ruke i izgura sezonu do kraja, do kada bi vodeći ljudi kluba tražili novo rešenje. 

Podsetimo, Stramaćoni ni pored silnih ulaganja nije mogao da odvede Spartu u Ligu Evrope pošto je ispao još u trećem kolu kvalifikacija od Crvene zvezde. Sparta trenutno zauzima peto mesto na tabeli češkog prvenstva, sa bodom manje od Libereca koji drži poslednju kartu za evropske kvalifikacije.

Za Spartu nastupaju dvojica srpskih igrača - Mihailo RistićSrđan Plavšić, dok je Vukadin Vukadinović na pozajmici u Zlinu. Od zimus i donedavni fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga.

Foto: Action Images


tagovi

Andrea StramaćoniSparta Prag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara