Stvarno je frka! Podignuta optužnica protiv Parme, ništa od Serije A?

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.07.18. | 18:03

Sportski tužilac tereti klub i igrača Emanuelea Kalaja da su pokušali da nameste odlučujući duel sa Specijom

Navijači Parme tri godine su čekali na povratak voljenog kluba u italijansku Seriju A, međutim, kako sada stvari stoje, to se verovatno neće desiti. I ne samo što se neće desiti, već klubu preti ozbiljna kazna jer je sportski tužilac podigao optužnicu zbog sumnje da su Krstaši pokušali da nameste ključni meč prošle sezone.

Ceo slučaj baziran je na porukama koje je fudbaler Parme Emanuele Kalajo poslao fudbalerima Specije uoči utakmice poslednjeg kola Serije B. Krstaši su u tom meču slavili sa 2:0 i izborili povratak u najviši rang samo tri godine nakon što su zbog bankrota izbačeni u četvrti rang takmičenja.

Izabrane vesti

Fudbalski savez Italije saopštio je da je Kalajo optužen da je pokušao da utiče na ishod utakmice tako što je od igrača Specije Filipa de Kola i Klaudija Tercija tražio da ne „zapinju previše“ u pomenutom meču.

Važno je napomenuti da se Kalajo direktno tereti za pokušaj nameštanja, dok će Parma kao klub snositi indirektnu odgovornost ako se krivica dokaže pred sportskim organima saveza.

Inače, Kalajo je očigledno bio prilično samouveren u tome što je radio pošto je kolegama iz Specije slao preko aplikacije Whatsapp.

Celu situaciju sa ovim slučajem pomno prate i u Palermu, jer će upravo taj fudbalski klub, ukoliko Parma zaista bude kažnjena, biti promovisan u novog člana fudbalske Serije A.

Foto: Action images


tagovi

Emanuele Kalajo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara