Suarezov jubilej i ništa više, neubedljivi Urugvaj u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 18:53

Saudijska Arabija značajno popravila utisak u odnosu na premijeru

Urugvaj je imao sreće što se našao u skromnoj grupi A, jer bi u svakoj drugoj konkurenciji plasman u narednu fazu takmičenja sa ovakvom igrom bio više nego upitan. Ali, rezultat je na kraju jedino što se piše: Urusi su sa šest bodova obezbedili plasman među 16 najboljih selekcija u Rusiji i u poslednjem kolu će sa domaćinom odlučivati o liderskoj poziciji u grupi - 1:0 (1:0).

Glavni utisak utakmice predstavljao je veliki jubilej Luisa Suareza. Fantastični as Barselone danas je postao šesti Urugvajac koji je zabeležio 100. nastup za nacionalni tim, a pored toga je bio i strelac pogotka kojim je svojoj selekciji doneo plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. Sve ostalo, barem što se tiče selekcije Oskara Tabareza, ne samo da nije vredno pomena, već bi moglo da bude i predmet ozbiljnih kritika. Ali, verovatno su i u taboru Urugvaja svesni da nešto ozbiljno ne štima.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Saudijska Arabija se više nego časno oprostila od osmine finala. Huan Antonio Pici je napravio veliki broj izmena u odnosu na onaj tim koji je doživeo debakl od Rusije na premijeri, što se ispostavilo kao pravi potez. Saudijci su imali dosta šansi, povremeno su bili i dominantni na terenu, ali su na kraju ipak sami sebi zagorčali život.

Uloga tragičara priopala je čuvaru mreže Mohamedu Al Ovaisu, koji je zaplivao u prazno kod centaršuta Karlosa Sančeza u 23. minutu, a tamo je na pravom mestu bio lukavi Suarez, kojem nije bilo teško da pošalje loptu u praznu mrežu.

Suarez je danas postao i prvi Urugvajac koji je postizao golove na tri uzastpna Mundijala, a Urugvaj zemlja sa najmanje stanovnika koja je uspela tri puta uzastopno da obezbedi plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva. Sjajni napadač se izjednačio sa nekadašnjim saigračem iz špica napada u nacionalnom timu Dijegom Forlanom po broju pogodaka (šest) na Mundijalima.

O tome koliko Urugvaj nije imao kontrolu utakmice govori i podatak da je Saudijska Arabija imala 53 posto loptu u svom posedu. Ipak, Picijevom timu je nedostajalo znatno više iskustva i samopouzdanja u samoj završnici napada i ona mirnoća koju je imao Suarez kada mu je lopta iznenada pala pred noge posle greške Al Ovaisa. Uruguvajci su se borili sa lošom organizacijom igre, ali nisu paničili onda kada ništa nije štimalo. Iz takve mirnoće su u nekoliko navrata mogli i do drugog gola, a pre svih Edinson Kavani, koji nije uspeo da iskoristi situaciju "jedan na jedan" u završnoj fazi meča.

URUGVAJ – SAUDIJSKA ARABIJA 1:0 (1:0)
/Suarez 23/

Rostov
Sudija: Klement Turpan (Francuska)

URUGVAJ (4-4-2): Muslera - Kaseres, Godin, Himenez, Varela - Sančez (od 82. Nandez), Vesino (od 58. Toreira), Betankur, Rodrigez (od 58. Laksalt) - Kavani, Suarez.

SAUDIJSKA ARABIJA (4-1-4-1): Al Ovais -  Al Burajk, Osama Havsavi, Abdulaji, Alsahrani - Otajf -  Alfaradž, Džasam, Bahbri (od 75. Kano), Al Davsari -  Fahad (od 78. Sahlavi).

Foto: Action images


tagovi

Luis SuarezRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara