Siniša Mihajlović (©Reuters)
Siniša Mihajlović (©Reuters)

SUBOTA U SERIJI A: Mihajlović kao Tačerova, ne čita novine kada ne pobeđuje

Vreme čitanja: 5min | sub. 16.01.21. | 12:51

Biti ili ne biti za trenera Torina Marka Đampaola

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Večeras je biti ili ne biti za trenera Torina Marka Đampaola. Samo pobeda protiv Specije bi ostavila na klupi italijanskog stručnjaka koji se u ovoj sezoni, još uvek, nije radovao pobedi u Seriji A u Torinu.

Izabrane vesti

U Đenovi, Sampdorija i Udineze žele da okrenu listi posle bolnih poraza u prethodnom kolu od Specije i Napolija. Trener Friulanaca Goti ne rizikuje koliko Đampaolo, ali ako ne osvoji bodove na Marasiju sledeće nedelje će bitu u istoj poziciji u kojoj je danas njegov kolega iz Torina. Najzanimljiviji meč se igra u Bolonji gde Siniša Mihajlović čeka Veronu Ivana Jurića s namerom da prekine seriju od osam kola bez pobede. Upravo zbog toga je Miha citirao Tačerovu, odnosno da kao i ona ne čita novine kada u njima nema ništa lepo za njega i njegov tim.

SAMPDORIJA - UDINEZE (20.45)

Tim Klaudija Ranijerija želi da se iskupi odmah za poraz u ligurijskom derbiju od novog prvoligaša Specije. Gosti iz Friulija se nalaze u veoma neugodnoj poziciji, više od mesec dana ne znaju za pobedu i na poslednjih šest utakmica su osvojili samo tri boda, samo su Parma i Kaljari osvojili manje bodova u istom periodu.

Na poslednja tri meča Sampdorije i Udinezea, tim iz Đenove je sva tri puta izašao kao pobednik. Međutim da bi pronašli četiri vezana trijumfa Dorijana protiv Friulanaca moramo da se vratio u 1997. godinu.

Ranijeri ima nameru da pošalje na teren od prvog minuta kapitena Fabija Kvaljarelu. Senator u timu Sampa je odigrao samo 11 minuta na poslednja dva meča i večeras bi trebalo da bude u napadačkom tandemu sa Kejtom Baldeom. Sampdorija ne može da računa na Jankta zbog kartona i na njegovom mestu će, najverovatnije, igrati Damsgard. Novo pojačanje Sampdorije, bivši igrač Breše Toregrosa, će početi meč na klupi i najverovatnije će debitovati u drugom polovremenu.

Trener Udinezea Luka Goti se uzda u Kevina Lazanju. Reprezentativac Italije se odblokirao protiv Napolija prošle nedelje i silno je motivisan da demantuje glasine da želi da pređe u Veronu kao i da opravda poverenje koje mu je, dosada, ukazivao selektor Azura Roberto Mančini. Naravno, svetionik Udinzea ostaje De Paul koji se nalazi na nišanu velikih italijanskih klubova i Liverpula.

Podsetimo, za Puseta je sezona završena a Okaka i Forestieri će se vratiti na teren tek u februaru. Njihovim odsustvima treba dodati i Nujtinkovo u odbrani. Pozitivna okolnos za Gotija je oporavak od povrede Deulofeua. Španac još uvek nije opravdao poverenje, ali se u Udinama nadaju da će u drugom delu sezone biti više nego koristan u borbi za opstanak.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Torsbi, Ekdal, Damsgard - Kejta, Kvaljarela

UDINEZE 3-5-1-1: Muso - Bekao, Bonifaci, Samir - Striger Laresen, De Paul, Arslan, Mandragora, Zegelar (Molina) - Pereira - Lazanja.

TORINO - SPECIJA (18.00)

Trener Torina Marko Đampaolo je svestan da je večerašnji duel sa Specijom poslednja šansa da sačuva svoju klupu.

“Potrošili smo sve bonuse, neće biti više popravnih”, izjavio je italijanski trener pred meč sa Specijom.

Svaki rezultat osim pobede Granata značio bio otkaz Đampaolu: drugi uzastopni u toku sezone, posle Milana.

Na drugoj strani kormilar Specije Vinčenco Italijano prolazi kroz magičan momenat. Novi član Serije A je u premijernoj sezoni osvojio 17 bodova na 17 utakmica. Ako bi nastavila u tom ritmu Specija bi, najverovatnije sačuvala prvoligaški status. Pred Italijanom i njegovim izabranicima je šansa da vežu, prvi put u Seriji A, tri pobede. U prethodnih deset dana Specija je pobedila Napoli a zatim i Sampdoriju.

Što se tiče Torina, od kada se za pobedu daje tri boda, Granate su samo u sezoni 2002/2003 osvojili manje bodova posle 17. kola. Takođe, Đampaolo bi mogao da postavi još jedan negativan rekord: da završi prvi deo sezone bez ijedne pobede na domaćem stadionu u Torinu. Oba trijumfa Toro je ostvario na gostovanjima, protiv Parme i Đenove.

Toro neće moći da računa Meitea koji je prešao na pozajmicu u Milan i suspendovanog Rinkona, dok će Specija biti oslabljena za Enzolu koji se povredio i umesto njega će igrati Pikoli.

TORINO 3-5-2: Sirigu - Ico, Lijanko, Bremer - Singo, Lukić, Segre, Lineti, Rodrigez - Verdi, Beloti

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Vinjali, Terci, Erlić, Markica - Estevez, Agume, Pobega - Verde, Pikoli, Đazi

BOLONJA - VERONA (15.00)

Najzanimljiviji meč subotnjeg programa Serije A se igra na Dal’Ari između timova Siniše Mihajlovića i Ivana Jurića. Srpski trener je ponovo iskoristio konferenciju za novinare pred meč sa Veronom da pokaže svoju ljubav prema aforizmima i efektinim opaskama istorijskih ličnosti. Juče je citirao Čeličnu ledi: “Ja sam kao Tačer, čitam novine samo kada stvari idu dobro”, podsetio je Miha na rečenicu bivše britanske premijerke.

Sprski stučnjak je citirajući Tačerovu aludirao na negativan niz njegovog tima koji od novembra nije osetio slast osvojena tri boda na jednoj utakmici. Na poslednjih osam mečeva Bolonja je ostvarila pet remija i tri poraza.

Međutim nije sve tako crno u Kasteldeboleu. Prvo, na poslednja četiri odmeravanja snaga sa Veronom u Seriji A Bolonja nije izgubila nijednom: dve pobede i dva nerešena ishoda. Druga dobra vest je povratak golamana startera između stativa Skorupskog.

Verona je odlično počela 2021. godinu, na prve tri utakmice zabeležili su dve trijumfa i jedan remi i usidrili su se u gornjem domu tabele Serije A. Moglo bi se reći da je Jurić već posle 17 kola završio najvažniji posao: obezbedio je opstanak Veroni u Seriji A i pored toga što je klub tokom leta prodao dve trećine startne postave iz prethodne sezone.

U početnom sastavu tima iz Veneta ćemo ponovo videti Ivana Ilića pošto je kapiten Velozo povređen dok će Darko Lazović, najverovatnije, biti na klupi imajući u vidu da se Dimarko nalazi u životnoj formi i Čačanin će morati svojski da se potrudi da povrati status startera.

Duel na Dal’Ari će biti i direktan okršaj dvojice kandidata za selekciju Azura Roberta Mančinija, Sorijana i Zakanjija.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - De Silvestri, Danilo, Tomijasu, Dajks - Skouten, Svanberg (Domingez) - Orsolini, Sorijano, Barou - Palasio

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Lovato, Manjani, Davidovič, Faraoni, Tameze, Ilić. Dimarko - Barak, Zakanji - Kalinić

SERIJA A - 18. KOLO

Petak

Lacio - Roma 3:0 (2:0)

/Imobile 14, Alberto 23, 67/

Subota

15.00: (2,60) Bolonja (3,20) Verona (2,80)

18.00: (2,15) Torino (3,40) Specija (3,40)

20.45: (2,75) Sampdorija (3,20) Udineze (2,65)

Nedelja

12.30: (1,60) Napoli (3,90) Fjorentina (5,80)

15.00: (2,70) Krotone (3,25) Benevento (2,65)

15.00: (1,75) Sasuolo (3,60) Parma (4,90)

18.00: (1,30) Atalanta (5,70) Đenova (9,00)

20.45: (2,60) Inter (3,30) Juventus (2,70)

Ponedeljak

20.45: (6,00) Kaljari (4,20) Milan (1,55)

*** kvote su podložne promenama


Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Siniša MihajlovićSerija AMarko ĐampaoloSampdorijaUdinezeTorinoSpecijaBolonjaVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara