Sud oslobodio PSŽ optužbi za kršenje FFP zbog transfera Nejmara i Mbapea

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 18:21

Odluka i zvanična od danas

Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) doneo je danas zvaničnu odluku da Pari Sen Žermen oslobodi optužbi da je prekršio odredbe finansijskog fer-pleja (FFP) zbog astronomskih transfera Nejmara i Kilijana Mbapea u sezoni 2017/18.

UEFA je pre samo četiri dana objavila nameru da ponovo otvori postupak protiv PSŽ i pročešlja papire, ali je CAS tu odluku danas poništio pod obrazloženjem da UEFA nije ispoštovala proceduru i u zakonskom roku dostavio papire za ponovno otvaranje ovog poglavlja.

Izabrane vesti

Uefin prvi pokušaj da istraži klupske papire završen je odbacivanjem optužbi u korist PSŽ, a Evropska kuća fudbala imala je rok od deset dana da podnese žalbu na ovu odluku. Kako se to nije dogodilo u predviđenom intervalu, tako je CAS sada odbacio novi Uefin zahtev. U međuvremenu su se čak pojavile informacije iz brojnih relevantnih izvora da je PSŽ ispoštovao odredbe FFP pošto je leta 2018. uspeo da inkasira čak 100.000.000 evra od prodaje igrača, te da samim tim ne podleže istrazi.

Podsetimo, PSŽ je u sezoni 2017/18 i praktično jednom FFP ciklusu utrošio preko 400.000.000 evra za kupovine dvojice najskupljih fudbalera u istoriji. Od tada su se pojavile priče da je PSŽ pod ogromnim pritiskom i da mu sledi drakonska kazna, ali je prvi čovek kluba Naser al Kelaifi u više navrata isticao da klub sve radi transparentno i da se ne plaši da će PSŽ biti kažnjen.

Ovom odlukom CAS-a smatra se da je ovaj slučaj zatvoren, a da je odluka definitivna.

Foto: Reuters


tagovi

CASNejmarKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara