Sudijski ekspert: Bili su penali i za Kopenhagen i za Crvenu zvezdu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.19. | 21:40

Dejan Nedić prokometarisao sporne momente sa sinoćne utakmice

Bivši UEFA sudija i stručni konsultant Radio Televizije Srbije, Dejan Nedić, izjavio je da je portugalski sudija Tijago Martins ispravno dosudio jedanaesterac za Kopenhagen, ali da je isto to trebao da učini i nekoliko minuta kasnije u kaznenom prostoru danskog šampiona.

On je za RTS prokometarisao sporne momente sa sinoćne utakmice, napomenuvši da je arbitar morao da ima isti kriterijum kod obe odluke.
"Kazneni udarac za Kopenhagen, portugalski sudija je ispravno dosudio, jer je igrač Crvene zvezde sa brojem 29 (Dušan Jovančić) levom isturenom nogom faulirao protivničkog igrača i vidi se taj kontakt, najbolje, na trećem ponovljenom snimku", rekao je Nedić

Izabrane vesti

Bivši arbitar se potom osvrunuo za nedosuđen jedanaesterac zbog faula nad Mohamedom el Farduom Benom.
"Sudija je morao da dosudi kazneni udarac i za Crvenu zvezdu, neki minut kasnije, jer po istom kriterijumu, odbrambeni igrač Kopenhagena je podignutom nogom napravio kontakt na nogu Bena, koji je bio u očiglednoj poziciji za postizanje pogotka i faulirao ga. Trenutak pre nego što je Ben imao nameru da postigne pogodak. Time je sudija napravio očiglednu grešku, jer nije poštovao svoj kriterijum, koji je imao prilikom dosuđivanja prvog kaznenog udarca".

Jedna situacija tokom utakmice ostavila je utisak na publiku na stadionu Rajko Mitić, a to je hvatanje lopte Ndojea, dok je ona još uvek bila na terenu.
"Drugu grešku na utakmici, portugalski sudija je načinio jer nije izrekao žuti karton gostujućem igraču, kada je ovaj sa namerom, rukom zaustavio loptu, koja je u tom trenutku bila u igri. Time je Crvena zvezda oštećena", zaključio je Nedić.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara