Sundsval sa 500 navijača na najpoželjnijeg gosta

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 14:11

Jenćeping doživeo sva tri poraza u drugoj ligi Švedske ove sezone, pa ga očekuje težak zadatak na gostovanju Gifarni

Situacija se potpuno promenila u odnosu na prošlu sezonu u Superetanu. Najviše za Sundsval i Jenćeping, koji danas vode borbu u sklopu 8. runde drugoligaškog prvenstva Švedske. Domaći sastav je u vrhu, a gost proživljava teške momente posle neuspelog pokušaja da se domogne promocije (18.30).

Sundsval je u protekloj kampanji završio na šestoj poziciji, ali bez realne šanse da se domogne čak ni plej-ofa i borbu za Alsvenskan. Imao je 16 bodova manje od trećeplasiranog Jenćepinga, koji kroz dodatno doigravanje nije uspeo da se nađe u probranom društvu. Umesto igranja sa najjačima u državi, zeleno-beli su u novu kampanju ušli sa brojnim promenama u igračkom kadru, a to je sa sobom povuklo i tanka izdanja u novoj sezoni.

Izabrane vesti

18.30: (1,95) Sundsval (3,35) Jenćeping (3,70)

Jenćeping je trenutno na 10. mestu sa osam osvojenih bodova iz sedam dosadašnjih duela, a do prošle runde bio je u zoni ispadanja. Pre 10 dana je bio bolji od Landskrone 3:1, što mu je bila prva pobeda još od starta, kada je takođe na domaćem terenu izvojevao trijumf nad Vasalundom. U međuvremenu je na pet duela sakupio dva boda, a sva tri poraza zabeležio je na isto toliko gostovanja. Otuda, u taboru zeleno-belih sigurno postoji bojazan pred današnji sudar sa Sundsvalom.

Domaći sastav započeo je sezonu pomalo neodlučeno, nerešenim rezultatom sa Helsingborgom i porazom od Vernama, ali je od tada izgledala sve bolje. Poslednjih pet mečeva sastoje se od četiri pobede i nerešenog rezultata. Na tri dosadašnja domaćinstva Gifarna je sakupila sedam od maksimalnih devet bodova i svaki put je postigla najmanje dva gola.

Osim bolje forme, Sundsval bi trebalo da ima i "vetar u leđa". Naime, prvi u Švedskoj će na utakmicu moći da pusti više od osam ljudi na tribine, posle svih ograničenja usled pandemije. Svih 500 karata isporučeno srećnim vlasnicima.

ŠVEDSKA 2 - 8. KOLO

Utorak

18.30: (1,95) Sundsval (3,35) Jenćeping (3,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Švedska 2SundsvalJenčeping

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara