Sunovrat Jagodine: Živa je, ali u petoj ligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.08.18. | 08:58

Milionski dug i šta dalje...

Preko oko mesec dana preneli smo informaciju da je Fudbalski klub Jagodina ugašen i da više ne postoji. Goran Milanović, višegodišnji predsednik osvajača kupa iz 2013, međutim, tvrdi da klub i dalje živi. 

Usled nemogućnosti da registruju nove igrače, a sve zbog duga od skoro 1.000.000, Jagodina je istupila iz Srpske lige - Istok, preselila se u peti rang takmičenja, a umesto nje će igrati Tabane, od skora pod punim imenom FK Tabane-Jagodina. Klub koji inače predvodi Milanovićev sin. Goran Milanović govorio je za Večernje novosti o aktuelnoj situaciji...
"Morali smo u najniži rang, jednostavno, dugove smo prebacivali iz sezonu u sezonu, poslednje tri godine nismo mogli da registrujemo nove igrače. Oni bolji su odlazili i došli smo do situacije da ne možemo da igramo treću ligu. Odmah da opovrgnem glasine - Jagodina i dalje postoji, ja sam predsednik, igraćemo gradsku ligu sa našom decom i tražiti dalje rešenja".

Izabrane vesti

Dug nije mali, ali za ozbiljnog ulagača i nije. Ukoliko se takav pojavi...
"Račun je blokiran, ko želi da vidi koliko smo u minusu, neka ide na APR, a svi kojima dugujemo neka se naplaćuju kad na račun budu legla sredstva. Mi imamo igrače od kojih očekujemo priliv sredstava od trening kompenzacije i solidarnosti kao što su Pešić, Filipović, Uroš Nikolić, Rajković i mnogi drugi".

Milanović podvlači da su za ta što nisu isplaćeni delimično krivi i sami igrači.
"Sve sam njih zvao lično pre dve godine. Rekao sam im da imam 150.000 evra i ponudio da svako od njih uzme deo, a da ostatak dobijaju u još dve rate. Većina nije pristala i to je doprinelo tome da nismo mogli da dovodimo nove igrače. Svi oni kojima dugujemo su u Jagodini napravili karijeru i zaradili pristojan novac. Pa, neka sad čekaju i neka se naplate od sredstava sa računa. Mnogi inostrani investitori imali su interes da ulože, ali bi odustajali čim bi videli da ne postoji mogućnost privatizacije, a da je stadion gradski".

Za kraja ključno pitanje - šta i kako dalje?
"Došao sam u Jagodinu 2006. kad je bila u Srpskoj lig. Napravili smo lep projekat, osvojili kup, igrali Evropu i pali na dno. Nisam čovek koji odustaje, ako se promeni zakon i dođe do privatizacije, učinićemo sve da izgradimo klub tako da bude bolji nego što je bio", zaključio je MIlanović

Foto: Starsport


tagovi

Goran MilanovićJagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara