Suso – priča najboljeg igrača Milana: Liverpul, Mihajlović, Španija, Atletiko…

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.11.18. | 22:03

Španski reprezentativac je imao zanimljiv put u karijeri, a potvrdio je i da ga je letos želeo Simeone

Milan više nije jak kao nekad, ali ima tu igrača koji poseduju veliki kvalitet za povratak trofejnog kluba na staze stare slave. I ne postoji dilema ko je u poslednjih godinu, dve najbolji igrač slavnog kluba.

Hesus Hoakin Fernandez Saenc de la Tore. Jednostavno, Suso.

Izabrane vesti

Španski ofanzivac je igrač od kojeg najviše zavisi igra Milana. Postiže golove iz svih pozicija, asistira, među najbolje ocenjenim je igračima u Italiji i Evropi. I postao je jedan od traženijih na evropskom fudbalskom tržištu. Letos ga je “pecao” Atletiko, a u poslednje vreme se sve češće pominje kao želja Florentina Pereza u Real Madrida. Čak i kao želja Liverpula iz kojeg je na mala vrata došao u Italiju.

Španac je kao 15-godišnjak došao u Liverpul sa velikim očekivanjima. Redsi su ga po savetu Rafe Beniteza ugrabili iz Kadiza kao jednog od najtalentovanijih klinaca španskog fudbala.
“Odlučio sam da napustim Španiju kada sam imao 15 godina. Najlakše bi bilo da sam ostao, ali sam doneo pravu odluku. Prvi put sam otišao od kuće, ali sam se posle tri, četiri meseca adaptirao i živeo lepo. Počeo sam da živim u engleskoj porodici koja je radila za Liverpul. Bilo je malo čudno da živite sa porodicom koju vidite prvi put, ali sam se uklopio savršeno. Trenirao sam i uživao što sam tamo. Odgovaralo mi je što treniram sa sjajnim igračima”, priseća se Suso početaka u Liverpulu.

Ipak, na Enfildu nikad nije dobio pravu šansu. Upisao je dvadesetak mečeva u svim takmičenjima za Liverpul, da bi korak napred napravio na pozajmici u Almeriji.
“Posle iskustva u Almeriji sam se vratio u Liverpul, bio sam u poslednjoj godini ugovora i klub mi je nudio produžetak. Ipak, u tom trenutku je iskočila mogučnost da dođem u Milan. Želeo sam promenu, osetio da je pravi momenat da nešto prelomim i to sam uradio. Znao sam da Milan nije baš u najboljoj situaciji, ali hteo sam da probam nešto novo i odlučio sam se da dođem u Milan”.

Namisirsao ga je Adrijano Galijani i za samo 1.300.000 evra, šest meseci pre isteka ugovora, ga doveo na San Siro.
“Kada sam došao, oporavljao sam se od operacije aduktora zbog koje sam bio van terena četiri ili pet meseci. Ali Milan je to znao i bio je spreman da me sačeka tri ili četiri meseca. Debitovao sam kod Inzagija i polako počinjao da igram. A onda je Inzagija zamenio Siniša Mihajlović. Osećao sam se dobro, maksimalno sam trenirao, ali kod njega nisam dobijao priliku da igram. Nikad. Zato sam morao da odem u Đenovu gde sam radio sa sjajnim trenerom Gasperinijem. Pokazao sam da za mene ima mesta u Milanu i oni su me vratili kada je Mihajlović otišao”.  

Polako je krčio svoj put u Milanu i postao najbolji igrač Rosonera. Iako su rezultati bili ispod očekivanja, on je igrao toliko dobro da je dogurao do reprezentacije Španije.
“Očigledno je da ovaj Milan nije onaj Milan iz nekih prošlih vremena. Ali mislim da ćemo takav Milan jako teško opet videti jer to je bio jedan od najboljih timova u istoriji fudbala. Ipak, i u ovakvom Milanu sam uspeo da postanem reprezentativac Španije što znači da mi ide dobro. I zato sam zahvalan klubu. Najteži zadatak će biti da ostanem na toj reprezentativnoj listi, ali odnosi sa Luisom Enrikeom su jako dobri i smatram da je on briljantan trener. Nadam se da ću nastaviti ovako”.

Mnogo se spekuliše o Susovom povratku u Španiju, ali je on ostao na San Siru.
“Znam šta hoću i i kada budem hteo da se vratim u Španiju, to ću i uraditi. Moji roditelji bi bili srećni da to uradim što pre. Ali, trenutno mi je lepo van Španije. Želeo sam da ostanem u Milanu i da produžim ugovor. Nisam hteo da odem jer je meni i mojoj porodici sjajno u Milanu. Volim Milan, grad Milano i zemlju Italiju i zato nisam razmišljao o povratku u Španiju”.

Priznaje da je bilo ponuda.
“Istina je, bilo je kontakata sa Atletiko Madridom. U poslednja dva letnja relazna roka sam imao opcije da se vratim u Španiju. Klauzula je bila 40.000.000 evra i da je prošlo još malo vremena, cena bi bila još veća. U Španiji je malo klubova koji mogu da plate tu cenu”.

Suso ima ugovor sa Milanom do 2022. godine uz fiksnu otkupnu kaluzulu od 38.000.000 evra koja važi samo za inostrane klubove do polovine meseca juna. Milan mu je već ponudio dupliranje plate na 4.000.000 evra po sezoni uz produžetak saradnje do 2023. godine i ukidanje fiksne klauzule.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Suso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara