Susret starih prijatelja na Molinou, sudar članova Murinjove velike šestorke

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.12.20. | 12:00

Žoze Murinjo smatra da je Vulverhempton sada član elitnog kluba Premijer lige

Nedeljni program u Premijer ligi obeležiće duel Vulverhemptona i Totenhema (20.15). Obe ekipe su u padu forme, što samo dodatno povećava važnost predstojećeg susreta. Vukovi su u poslednja četiri kola doživeli tri poraza, ali su zato uspeli da savladaju Čelsi. Pevci su u seriji od tri meča bez trijumfa u ligi, ali na Molino dolaze osokoljeni pobedom u Liga kupu nad Stoukom (izborili su plasman u polufinale).

Žoze Murinjo tako dolazi na prag starom poznaniku, sa kojim je proživeo neke od najvažnijih trenutaka u karijeri. Zajedno sa Nunom Espiritom Santom osvojio je sve kao trener Porta i vinuo se u zvezde. Veliko poštovanje je uzajamno, ali iako bi mnogi rekli da je Murinjo Nunov učitelj, pre se može reći da su kolege iz klupe kada je trenerski posao u pitanju. Učitelj je bio Žezualdo Fereira. Legendarni portugalski stručnjak je bio jedan od Murinjovih profesora osamdesetih, Nuno sa druge strane ne krije da je zemjak sa klupe Totenhema imao veliki uticaj na njegovu trenersku karijeru, ali ne veći od Fereire, koji je "Svetog duha" ispratio u igračku penziju sa tri vezane titule u Primeiri.

Izabrane vesti


Žoze Murinjo i Nuno Espirito Santo (©Reuters)Žoze Murinjo i Nuno Espirito Santo (©Reuters)

Bilo kako bilo, veliko prijateljstvo će na 90 minuta biti stavljeno u fioku, Murinjo će svim silama pokušati da upiše trijumf kojim bi potvrdio izlazak iz krize, u sličnoj situaciji su i Vulvsi, kojima jako nedostaje Raul Himenez. Meksikanac je doživeo frakturu lobanje u duelu sa Arsenalom krajem novembra, bez njega su Vukovi postigli tek tri pogotka. Dobra vest je da se protiv Barnlija u listu strelaca (doduše sa bele tačke) upisao mladi Fabio Silva. Pogodak će mu definitivno puno značiti na polju samopouzdanja. Nuno Espirito Santo pored sjajnog golgetera ne može da računa ni na Džonija Kastra, dok je pod znakom pitanja i nastup Leandera Dendonkera.

Sa druge strane, Totenhem će biti bez Đovanija Lo Selsa, Murinjo je potvrdio da će Argentinac propustiti praznični period zbog povrede. Dobra vest je povratak Tanžija Ndombelea. O Geretu Bejlu nema preciznih informacija, nije optisan, ali nije ni potvrđeno da će pomoći ekipi na teškom gostovanju. Velšanin je postigao gol protiv Stouka u Liga kupu, osetio je na poluvremenu nelagodnost u listu, te je iz predostrožnosti zamenjen. Džefet Tanganga je zbog povrede ramena takođe van stroja.

Murinjo je pred susret sa starim poznanikom istakao da ga čeka meč sa jednom od najboljih šest ekipa u Engleskoj. Za članove velike šestorke obično se smatraju Liverpul, Mančester junajted, Mančester Siti, Čelsi, Totenhem i Arsenal, ali izgleda da je Portugalac pronašao novi način da potkači Tobdžije, u ovom slučaju i najvećeg rivala kluba koji predvodi. Nahvalio je svog bivšeg golmana i istakao da pozicija na tabeli ne daje pravu sliku o trenerima.

"Kako možete da analizirate trenere kada pogledate tabelu. Menja se svake nedelje ili na svaka dva susreta. Ne možete suditi o treneru jer je treći ili osmi. Nuno je dobar trener i to nema veze sa tim da li su Vulvsi drugi, treći, osmi ili deveti. On je jako dobar trener", izjavio je Žoze Murinjo.

Očekuje nas tvrd meč, gde niko neće želeti tek tako da preuzme rizik. Pobeda bi i Vulvsima i Totenhemu značila mnogo, ali bi poraz bio jako bolan. Obe ekipe su u padu forme, posebno kada je ofanziva u pitanju. Kod Vukova je to slučaj zbog povrede Raula Himeneza, Pevci su sa druge strane imali daleko teže protivike u poslednje vreme. Znamo da Murinjo pred početak sezone isplanira šta želi da izvuče iz svakog susreta, bod na Molinou čini se kao logičan izbor, ali prosuti bodovi protiv Kristal Palasa, Liverpula i Lestera (osvojen samo jedan) mogli bi da promene perspektivu portugalskog stručnjaka. Osloniće se još jednom na ubojiti tandem, Hjong-Min Son (11) i Hari Kejn (9) su postigli čak 80 odsto golova Sparsa u ligi ove sezone (20/25), pa bi i na večerašnjem gostovanju mogli da naprave razliku.

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Subota

Lester - Mančester Junajted 2:2 (1:1)

/Barns 31 Vardi 85 – Rašford 31, Fernandeš 79/

Aston Vila - Kristal Palas 3:0 (1:0)

/Traore 4, Haus 67, El Gazi 76/

Fulam - Sautempton 0:0

Arsenal - Čelsi 3:1 (2:0)

/Lakazet 34p, Džaka 44, Saka 56 - Ejbraham 85/

Mančester Siti - Njukasl 2:0 (1:0)

/Gundogan 14, Feran Tores 55/

Šefild Junajted - Everton 0:1 (0:0)

/Sigurdson 80/

Nedelja

13.00: (2,05) Lids (3,35) Barnli (3,80)

15.15: (2,45) Vest Hem (3,25) Brajton (2,95)

17.30: (1,20) Liverpul (6,75) Vest Bromvič (14,0)

20.15: (3,30) Vulverhempton (3,15) Totenhem (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaTotenhemVulverhemptonŽoze MurinjoNuno Espirito SantoHjong-Min SonHari KejnFabio Silva

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara