Mejson Grinvud (Reuters)
Mejson Grinvud (Reuters)

Sva sreća sveta uz Mančester Junajted, De Hea ga spasao poraza od sjajnih Vulvsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 19:39

Grinvud postigao pobedonosni gol u finišu meča

Mančester Junajted je na mišiće i uz mnogo sreće iščupao pobedu na gostovanju Vulverhemptonu mada je najpoštenije bilo da se meč završio remijem kao i prtehodno gostovanje Crvenih đavola i Sautemptonu. Štaviše, Vulvsi su bili bolji i bliži pobedi ali je David de Hea kao nekad bio najjača karika Junajteda i najzaslužniji je uz strelca Grinvuda što je meč na Molinou završen 0:1.

Vulvsi posle tri kola nemaju ni osvojen bod, ali definitivno imaju za čim da žale. Danas su odigrali odličan meč, stvarali šanse ali nisu imali sreće.

Izabrane vesti

Rafael Varan je debitovao za Crvene đavole i uz De Heu bio njihov najbolji pojedinac jer je sprečio brojne opasne napade Vukova, a upisao je i asistenciju Grinvudu za jedini gol na meču. Prvi put se u startnoj postavi Đavola našao i Džejdon Sančo. Grinvud je dobio poverenje pre Kavanija u špicu, a Džejms je počeo po desnom krilu.

Vulvsi su krenuli furiozno!

De Hea je u trećem minutu spasavao ispred Himeneza posle prodora Traorea, a već u šestom minutu su gosti izbijali loptu sa gol linije pošto je Trinkao imao sjajnu šansu. Traore i Trinkao si pravili mnogo problema po bokovima, Himenez je bio konstantna opasnost, a Junajted je tek u 44. minutu imao prvu dobru šansu preko Grinvuda.

Ulazak Kavanija umesto slabog Džejmsa u drugom poluvremenu je donekle razmrdao Đavole, ali su Vulvsi i dalje bili bolji. De Hea je u 68. minutu duplom paradom sprečio vođstvo Vukova, a pre toga je dobru šansu propustio i Trinkao.

I onda ključni detalj meča u 80. minutu. Pogba je startovao na Neveša na sredini terena i osvojio loptu. Veliko je pitanje da li je to uradio uz faul i da li su domaćini oštećeni u toj situaciji. Varan je pasom pronašao Grinvuda na desnom krilu koji je zasekao unutra i šutirao skoro po sredini gola, a golman Sa je jako loše intervenisao i lopta je završila u golu.

Vulvsi su potonuli posle primljenog gola i Junajted je priveo meč kraju. Tri boda za Solskjerovu ekipu su jedino što vredi pamtiti, a igra je ono što brine. Videćemo koliko će Ronaldo uspeti da popravi situaciju…

PREMIJER LIGA - 3. KOLO

Subota

Mančester Siti - Arsenal 5:0 (3:0)

/Gundogan 7, Tores 12 i 84, Žezus 43, Rodri 52/

Aston Vila – Brentford 1:1 (1:1)

/Buendia 13 – Toni 7/

Brajton – Everton 0:2 (0:1)

/Grej 41, Kalvert-Luin 57p/

Njukasl – Sautempton 2:2 (0:0)

/Vilson 55, Sent Maksiman 91 – Eljunusi 74, Vord-Praus 96p/

Norič - Lester 1:2 (1:1)

/Puki 44p – Vardi 8, Olbrajton 77/

Vest Hem – Kristal Palas 2:2 (1:0)

/Fornals 39, Antonio 68 – Galaher 58, 70/

Liverpul – Čelsi 1:1 (1:1)

/Salah 45+5 pen – Haverc 22/

Nedelja

Barnli - Lids 1:1 (0:0)

/Vud 65 - Bamford 86/

Totenhem - Votford 1:0 (1:0)

/Son 42/

Vulverhempton - Mančester Junajted 0:1 (0:0)

/Grinvud 80/



tagovi

Mejson GrinvudDavid De Hea

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara