Zadovoljni Švajcarci
Zadovoljni Švajcarci

Švajcarska izbegla skalp, aplauzi za Kostariku

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 21:53

Sjajan okršaj u Nižnjem Novgorodu i dramatičan remi (2:2) na zatvaranju grupe E

Švajcarska je drugi tim iz grupe E koja ide u osminu finala na megdan Švedskoj. To je jasno nakon večerašnje sjajne utakmice poslednjeg kola u kojoj je posle velike borbe remizirala sa Kostarikom - 2:2 (1:0).

Zanimljiv duel u Nižnjem Novgorodu odigrali su ovi rivali, a selekcija iz Centralne Amerike ima za čim da žali posle 90 minuta, iako je do počasnog boda stigla u nadoknadi vremena sa bele tačke. Ako nisu imali sreće protiv Srbije i Brazila u prva dva kola, puleni Oskara Ramireza mogli su večeras sve da naplate u duelu sa Švajcarcima koje su (igrački) zgromili u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Bez obzira što su igrači Vladimira Petkovića poveli preko Džemailija u 31. minutu, pravo je čudo kako je Jan Zomer u nekoliko situacija pre vođstva svog tima sačuvao mrežu. Čak je i prečka u jednom trenutku u prvom delu posle šuta Danijela Kolindresa sačuvala Švajcarce, a iako su u većem delu meča vodili podređenu ulogu, uspeli su, kao iskusan i kvalitetan tim, da dođu do još jedne prednosti u 88. minutu preko Josipa Drmića.

Prethodno je defanzivac Kostarike Veston poravnao rezultat u 56. minutu, a ako je nešto večeras bilo na posebnom nivou, to je borbeni momenat u igri Kostarikanaca. Nisu se fudbaleri iz Centralne Amerike predavali ni posle primljenog gola u samom finišu, a nakon bespotrebnog faula rezerviste Zakarije glavni arbitar Turpan je dosudio najstrožu kaznu za Kostariku.

Brajan Ruiz je šutirao visoko, pogodio prečku, a lopta se odbila od golmana Zomera i otišla u mrežu za konačnih 2:2 i častan oproštaj Kostarike sa Mundijala iako je poslednja u grupi. Švajcarska nije oduševila večeras, ali je osvojila bod i zahvaljujući pobedi Brazila nad Srbijom (2:0) sačuvala drugo mesto koje joj je donelo plasman u osminu finala i megdan sa Švedskom.


ŠVAJCARSKA - KOSTARIKA 2:2 (1:0)
/Džemaili 31, Drmić 88 - Vaston 56, Zomer 90+3/

Stadion: Nižnji Novgorod
Sudija: Klemen Turpan (Francuska)

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer - Lihtštajner, Šer, Akanđi, Rodrigez - Behrami (od 60. Zakarija), Džaka - Šaćiri (od 81. Lang), Džemaili, Embolo - Gavranović (od 69. Drmić).
Kostarika (4-2-3-1): Navas - Ovijedo, Vaston, Gamboa, Gonzales - Akosta, Borhes - Guzman, Kolindres (od 81. Valas), Ruiz - Kembel.


GRUPA E

Srbija - Brazil 2:0 (1:0)
/Paulinjo 36, T. Silva 68/

Švajcarska - Kostarika 2:2 (1:0)
/Džemaili 31. Drmić 88 - Veston 56, Zomer 90+3. autogol/

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija ŠvajcarskeRusija2018fudbalska reprezentacija Kostarike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara