(Reuters)
(Reuters)

Svake sezone padne jedan veliki tim

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 10:20

Dinamo i u jednoj od najlošijih sezona u 21. veku nalazi način da skrene pažnju

Ispao je najpre iz kvalifikacija za Ligu šampiona, nije uspeo da se domogne Lige Evrope, u prvenstvu svaki čas pravi greške u koracima koje bi mogle da ga koštaju titule, trener Sergej Jakirović hoda po toliko tankoj žici da više liči na akrobatu pod cirskuskom šatrom nego na stratega ozbiljnog tima. U takvoj situaciji, od mnogih prežaljen, Dinamo hoda podignute glave.

Samo on zna kako. U četvrtak je mimo svih rezona, suprotno logici, dobio Betis u Sevilji i tako napravio veliki korak ka osmini finala Lige konferencije. Ako ništa drugo makar ima bolju startnu poziciju u odnosu na Andalužane pred revanš naredne sedmice na Maksimiru. Ima i podatak koji publici naklonjenoj hrvatskom prvaku greje srce.

Izabrane vesti

U poslednjih pet sezona pod UEFA okriljem, Zagrepčani su u svakoj uzeli meru ekipi iz „liga petice“. U jednoj čak dvaput.

Konkretno, 2019. je dobio Atalantu u grupnoj fazi Lige šampiona (4:0), 2021. Savladao Totenhem u osmini finala Lige Evrope (3:0), iste kalendarske godine, samo na jesen, tukao Vest Hem u Londonu u grupnoj fazi drugog po važnosti UEFA takmičenja (1:0), u istoj sezoni savladao i Sevilju u Zagrebu (1:0), ali to nije bio dovoljno da se nadoknadi zaostatak sa „Pishuana“ (1:3), onda je u jesen 2022. bio bolji od Čelsija na domaćem terenu u elitnom kupu (1:0) i evo sad uzeo meru i Betisu (1:0).

Za pet sezone, pet pobeda nad ekipama iz „liga petice“. Svih pet bez primljenog gola! Možemo da pričamo ovo i ono, ali moramo da priznamo: svaka čast.

Posebno kad se zna da je dosad loše prolazio sa Špancima. Ovo mu je bila tek treća pobeda u 19 susreta sa timovima sa Iberijskog poluostrva. Prva na gostujućem terenu.


tagovi

Liga konferencijeDinamo ZagrebEX-YU ligeex-Yu fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara