Sve je bilo spremno za novo Salernitanino čudo – nije dao Hrvat (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 22:46

Tim iz Salerna dugo vodio u Bergamu, igrao odlično, ali morao da se zadovolji remijem – 1:1

 Do sredine aprila Salernitana je imala samo tri pobede u Seriji A. Bila je ponižavana i prežaljena. Ali temperamentni stručnjak Davide Nikola otvorio je kutiju čuda i ekipu iz Salerna doveo na korak od opstanka u Seriji A. Mogao je večeras trener Salernitane da doživi kulminaciju jednog sjajnog perioda. Svi preduslovi za novi veliki trijumf Salernitane su bili ispunjeni. Vođstvo, odlična igra sa mnogo strasti, napadačka potentnost, čak je i sreća bila saveznik gostiju do finiša meča. Međutim, Mario Pašalić je prekinuo sjajan niz Salernitane i golom za remi ostavio Atalantu u igri za Evropu – 1:1

 Salernitana je igrala ozbiljan fudbal u Bergamu, nije čekala u duplom bloku da favorit pogreši. Već je igrala fudbal i mogla ubedljivije da slavi. Ubedljivo najbolji pojedinac meča bio je golman Atalante Huan Muso koji je skupio osam odbrana.

Izabrane vesti

Spašavao je tim iz Bergama u trenucima kada je Salernitana brzim kontrama ubijala domaćina. Promašili su kolosalne prilike Verdi i Zortea, ali je zato Ederson postigalo pogodak za koji su navijači Salernitane verovali da je sudbonosan. Dovoljan da se izvrši dodatni pritisak na Kaljari, prvu ekipu iznad crte.

Igrao se 27. minut kada je Milan Đurić sjajno nadskočio Demirela na drugoj stativi, vratio loptu u sredinu, a Edersonu je ostao lakši deo posla. Vrlo brzo Bohinen je promašio kolosalnu priliku. Impresioniran je način igre Salernitane. Atalanta je bila razbijena u prvom poluvremenu. Morao je Gasperini da već na početku drugog poluvremena u igru ubaci Đimšitija i Pašalića, vrlo brzo u igru su morali Mirančuk i Malinovski.

Atalanta je pritiskala, ali Salernitana je iz kontri stalno pretila. Ipak, loše se postavila odbrana gostiju u 88. minutu. Ostavili su mnogo prostora Malinovskom da pasom u dubinu spoji sa golom Marija Pašalića, koji je lako pogodio dalji ugao.



tagovi

Mario PašalićSalernitana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara