Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Sve je spremno za slavlje u Roterdamu: Kad ne može titula, može Kup

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 14:25

Fajenord veliki favorit u finalu najmasovnijeg nacionalnog takmičenja protiv NEC-a na svom De Kujpu

Nacionalni Kup Holandije stigao je u završnu fazu, a u njemu se sukobljavaju Fajenord i NEC (18.00). Tim iz Roterdama nije samo igrački superioran, već ima i sreću što se finale već godinama održava na njegovom stadionu De Kujpu. To je, naravno, velika prednost za tim Arnea Slota.

S obzirom na trenutne okolnosti, roterdamski tim će važiti za jasnog favorita za trijumf. Crveno-crni se trenutno mogu pohvaliti odličnom formom, a poslednji put su osvojili ovaj vredan trofej pre šest godina. U svakom slučaju, domaći neće želeti da razočaraju svoje navijače.

Izabrane vesti

Branilac titule prvaka Holandije, sasvim izvesno, neće ponovo sesti na holandski tron u Erediviziji, jer je drugoplasiran sa 72 boda i devet poena zaostaje za vodećim PSV-om na četiri kola do kraja, što će biti veoma teško da se nadoknadi. Momci trenera Arnea Slota imaju prilično dobre šanse da uzmu pehar.

18.00: (1,22) Fajenord (7,00) NEC (11,0)

Fajenord je poslednji put dominirao u KNVB Bekeru 2018. godine, a ponovo je stigao do finala dve godine kasnije, ali ga nije igrao zbog pandemije COVID-19.

"Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u godini i učinićemo sve da proslavimo osvajanje trofeja. Razumemo da nas većina ljudi vidi kao velike favorite, ali NEC nikada nije osvojio ovaj pehar i želi da to promeni po svaku cenu", rekao je Slot.

Fajenord je ove sezone odigrao 24 utakmice kod kuće, i izgubio je samo tri puta na svom stadionu. Na njima je postigao 56 golova i primio je samo 18, a jedino su se na De Kujpu gostili Atletiko Madrid i dva puta PSV Ajndhoven.

Klub iz Najmegena osnovan je 1900. godine i za 123 godine postojanja nikada nije stigao do vrha. Iako je četiri puta igrao u finalu Kupa, poslednji put 2000, ni u kom slučaju nije bio uspešan.

NEC ima prilično uspešnu sezonu, jer osim ove prestižne bitke, zauzima solidnu šestu poziciju na tabeli sa 47 bodova, i zaostaje samo jedan poen za petoplasiranim Ajaksom.

"Fajenord je jedan od najuspešnijih holandskih timova poslednjih godina. Ima ogroman kvalitet i biće praktično kod kuće na De Kujpu. Tako da nema sumnje ko je favorit, ali možemo da ispišemo istoriju i uradićemo sve da pobedimo protivnika. Svi se radujemo finalu, atmosfera će svakako biti odlična", rekao je strateg NEC-a Rodžijer Mejer.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

KUP HOLANDIJE - FINALE (ROTERDAM)

Nedelja

18.00: (1,22) Fajenord (7,00) NEC (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HolandijeFajenordNEC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara