Sve može u srpskom fudbalu: Recko trener Radničkog, a predsednik Dinama! Nišlije najavile još smena, ako treba...

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.03.18. | 09:44

„Nisam u sukobu interesa“, uverava novi strateg Nišlija

Taman kad pomislimo da smo se svega nagledali i(li) naslušali u srpskom fudbalu, po nepisanom pravilu usledi iznenađenje. Najnovije je servirano sa juga Srbije, odakle stiže informacija da je Dragan Recko Antić istovremeno trener jednog, a predsednik drugog kluba.

O čemu je reč.

Izabrane vesti

Antić je juče, prema najavama, preuzeo funkciju šefa stručnog štaba Radničkog iz Niša, zamenivši Bobana Dmitrovića (dva poraza u poslednja dva kola), ali je istovremeno zadržao poziciju predsednika Dinama iz Vranja na čijoj je klupi sedeo godinu i po dana i doveo taj tim na lidersku poziciju tabele Prve lige Srbije.
Preuzimanjem Radničkog neću biti u sukobu interesa i ostaću predsednik Dinama. Ovo, međutim, neće uticati na planove i ambicije kluba, cilj je i dalje plasman u elitu“, naveo je Recko Antić u izjavi za Sportski žurnal, koji uverava da za klupu vranjskog prvoligaša konkurišu Ljubomir Ristovski (bivši strateg Vojvodine, novosadskog Proletera, Spartaka...) i Radmilo Jovanović (doskoršanji trener Temnića).

S druge strane, posle dogovora sa Draganom Antićem, oglasilo se rukovodstvo Radničkog. U formi vesti ističe da je novi trener „izabran, jer je bio u mogućnosti da odmah preuzme dužnost šefa stručnog štaba“. Iz navedenog se vidi još da je Nišlijama zasmetalo što su novinari konstatovali kako su ove sezone promovisali već petog stratega. Podsetimo, prvenstvo je počeo Austrijanac Peter Pakult, a ekipu su vodili još Ivan Jević, Milan Đuričić, Boban Dmitrović i sad Dragan Antić.
Na sednici Upravnog odbora istaknuto je da će u narednom periodu biti pažljivo praćen rad novog šefa stručnog štaba, kao i da je uprkos zlonamernim brojanjem promena trenera tokom ove sezone Radnički na trećem mestu u Superligi Srbije, što pokazuje da je Upravni odbor donosio prave odluke, koje su u najboljem interesu kluba. Zaključak sednice je da svi žele da Radnički igra u Evropi i da će, ako bude bilo potrebno, još trenera biti promenjeno“, navode na Čairu.

FOTO: Star sport


tagovi

Dinamo Vranjedragan antić reckoDragan Antić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara