Tomas Miler i Frank Riberi su razočarani...
Tomas Miler i Frank Riberi su razočarani...

Sve tajne Bajernove svlačionice: Svi na bajsove! Šefe, da li se mi to spremamo za Tur de Frans?

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.10.18. | 12:22

Niko Kovač potpuno izgubio autoritet u Minhenu, igrači ne poštuju njegove instrukcije ni na, ni van terena

Nije ni prvi ni poslednji koji je smislio trening van fudbalskog terena. Možda i najsurovije metode, baš u Nemačkoj, sprovodio je Feliks Magat, one kojima pribegava Niko Kovač nisu ni izbliza zahtevne (na primer, pentranje uz stepenice do vrha tribina kao nekadašnji šef Štutgarta, Volfzburga, Šalkea, pa i Bajerna), ali nerviraju igrače. Još kad nema očekivanih rezultata – Bavarci naređali četiri utakmice bez slavlja –kreće podrivanje i otvorena sumnja da je hrvatski stručnjak dobro rešenje za zvezde i zvezdice minhenskog giganta.

Ne sviđa im se, na primer, što je Kovač kao jedan od obaveznih delova treninga uveo vožnju biciklom. Kao završni čin svakog dana 20 minuta okretanje pedala oko trening centra, a pola sata posle svake zvanične utamice. Uveren je da će se tako fudbaleri brže osloboditi stresa i oporaviti od napora. Što je verovatno tačno, međutim... Nervira pojedince. Em sat i po moraju da jure za loptom, a ona još dodatnih 20 ili 30 minuta da se preznojavaju na dvotočkašu. S tim da nije prvi put da igrači nisu saglasni sa onim što šef zahteva, te Bild otkriva da se u svlačionici Bajerna sve glasnije čuju zamerke iste kao dok je terao igrače Ajntrahta da voze bajs frankfurtskim ulicama:
„Šefe, da li se mi to spremamo za Tur de Frans“.

Izabrane vesti

Ruku na srce, u Ajntrahtu je imao zadovoljavajuće rezultate, krunisane osvajanjem Kupa Nenmačke. Uostalom, zato je i došao u Bajern, ali prvak Nemačke ne prašta kikseve. Četiri meča praznog hoda su previše. Zato pritisak raste. Sam Kovač mogao je da ga oseti pre dve večeri u Audi domu, kad je došao na premijeru Evrolige protiv Efesa. Sedeo je u drugom redu, pored sportskog direktora Hasana Salihamidžića i španskog internacionalaca Havija Martineza. Oni su nagrađeni aplauzima, a kad je spiker izgovorio ime „Niko Kovač“ halom su se prolomili zvižduci. Jasan znak da navijači žele da mu vide leđa, jer ovo nije Bajern.

Niko Kovač pod ogromnim pritiskom

Iako se ne oglašavaju javno, jasno je da Niko nije omiljeni ni među igračima. Rado bi ga oterali. Ne bi im bio prvi put. Lane, baš u ovo doba godine, „izbušili“ su Karla Ančelotija, mnogo krupniju ribu u trenerskom svetu. Zasad su samo nekim postupcima pokazali Kovaču da ga ne fermaju ni dva posto, zbog čega Bild podseća da je novi šef struke zabranio upotrebu mobilnih telefona tokom zajedničkih obroka i u sobama za masažu i oporavak, ali da su se fudbaleri oglušili o zahtev i da svakako kuckaju poruke, listaju portale, komuniciraju sa familijom i prijateljima... Isto tako, zabranio im je da sa otkirvaju sastav tima, a oni ga ni tu ne zarezuju, pa novinari u Nemačkoj lako dođu u posed startnih 11 koji Bajern sprema za takmičarske mečeve. Samim tim i rivali.

A onda detalj koji su svi videli, možda i najupečatljiviji baš zbog toga što se desio pred širokim auditorijumom. Pred kraj susreta sa Borusijom iz Menhengladbaga, dok su domaćini imali dva gola minusa (završeno 0:3) Niklas Zule se svojevoljno iz odbrane preselio u napad, pokušavajući da poremeti odbranu Ždrebaca i eventualno utiče na hvatanje priključka. Niko Kovač mu je s klupe naredio da se vrati pred svoj kazneni prostor. Snažni štoper je isprava prihvatio sugestio, samo da bi otišao do Džošue Kimiha i posle kratkog razgovora s desnim bekom opet odjurio napred.

Autoritet trenera na minimumu.

FOTO: Action images


tagovi

Niko Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara